Afbeelding
Foto:

Vraagtekens in het bestuur van de gemeente Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Vooraf: mijn standpunt inzake het nieuwe Dorpshuis in de oude kerk. Ik vind het niet echt belangrijk dat de kerk blijft bestaan, echter de prachtige voorgevel samen met de toren is een kroonjuweel voor ons dorp. Dit mag absoluut niet verdwijnen. De Tweede Kamer heeft zich hierover zelfs positief uitgesproken. Daarom vind ik het zo opmerkelijk dat plotseling allerlei personen zich hier druk over maken.

Ik vind het wel begrijpelijk dat wanneer er bedragen van 9 miljoen euro over de tafel vliegen dat veel personen zenuwachtig worden. Maar dat is geen reden om dan het hele project op scherp te zetten. Wie heeft hier met droge ogen voor gezorgd, juist: wethouder Boersma, ook nog ex accountant.

De begroting was 4 miljoen met een eventuele uitloop naar 6 miljoen. Waarom dan op 9 miljoen uitkomen. Boersma is van het CDA, een partij die ook verzuimd heeft om de wethouder terug te fluiten. Ik ben blij dat er 5 wijze mannen zijn opgestaan om een redelijk alternatief te bepleiten bij deze wethouder. Uiteindelijk is de Raad het Orgaan dat de juiste beslissing neemt.

Dat Groep Helders, Kunstpaus en Lokale Grappenmaker Sijbers een podium heeft gegeven om het kerkgebouw dan maar af te laten breken vind ik juist van Sijbers zeer vreemd. Een man van zijn statuur laat een dergelijk kunstwerk afbreken, dat kan toch niet. Waar is zijn kunsthart naar toe?

Wethouder Boersma, ik hoop dat u het hele project nog eens onder een vergrootglas legt en met de juiste bedragen een prachtig nieuw Dorpshuis (Theater) laat bouwen.

Overigens, nog een vraag. Wanneer wordt het centrum van Son bevrijdt van al die smerige bladeren, waar mensen over vallen en uitglijden. Neem eens een voorbeeld aan de buurgemeenten.

Bestuur en Raad: veel wijsheid en kracht op 27 augustus. Laat ons als burgers niet in de steek.

Jacques Francken
Son en Breugel