Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 2c3cd5
Foto: Ingezonden
Algemeen / Son & Breugel

Statiegeldactie in supermarkt Plus Verhoeven

Son en Breugel - De stichting Harapan zet zich in voor kansarmen in Indonesië met als thema ‘Ontwikkelingswerk aan de basis’. De projecten die altijd in samenwerking met ter plaatse actieve organisaties worden gesteund, bevinden zich op de eilanden Sumatra, Flores en West-Timor. Het is een actieve vrijwilligersorganisatie met bestuursleden en medewerkers/-sters uit Best, Oirschot, Eersel, Veldhoven en Wintelre.

De steun aan de rehabilitatiecentra Harapan Jaya op Sumatra en Hidup Baru op West-Timor en het weeshuis Pius IX op Sumatra behoren ook in 2020 tot de speerpunten van Harapan. Extra aandacht wordt dit jaar besteed aan het vergroten van de kans op onderwijs voor gehandicapten. Tevens ondervinden de centra veel gevolgen van het coronavirus waarvoor ze een extra beroep doen op Harapan.

Voorzitter Jos van der Heijden bezocht in september 2019 West-Timor en het rehabilitatiecentrum Hidup Baru. Hij heeft daar kunnen zien dat hulp aan de veelal arme mensen, maar zeker aan de gehandicapten heel hard nodig is. Ook heeft hij gezien dat de al verleende steun heel goed besteed wordt. Een belangrijke bron van inkomsten om deze projecten te kunnen steunen zijn de statiegeldacties die in diverse supermarkten in de regio georganiseerd worden.

Harapan is daarom blij met de medewerking van de Plus Marcel en Jeannette Verhoeven. U kunt daar vanaf 1 september het tegoed van uw statiegeld doneren voor gehandicapte- en weeskinderen in Indonesië. De opbrengst wordt bestemd voor genoemde speerpunten. Voor verdere informatie kijk op https://harapan.dse.nl/ en Facebookpagina StichingHarapan.

Meer berichten