De fotoexpositie van fotowerkgroep 'De Beleving' wordt gehouden in het Vestzaktheater
De fotoexpositie van fotowerkgroep 'De Beleving' wordt gehouden in het Vestzaktheater Foto:Wil Feijen

Fotogroep 'De Beleving' houdt expositie

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - De PVGE-fotogroep ‘De Beleving’ is begin november 2019 in Son en Breugel van start gegaan. Er is een jaarprogramma gemaakt, waarbij de fotografen vier keer actief op pad zijn geweest met de fotocamera. Iedere keer gingen ze op pad met een ander thema, zoals het thema ‘herfst’, ‘avondfotografie’, ‘lijnenspel’ en ‘langs de Dommel’.

Nadat ze samen op pad waren geweest hebben ze elkaars foto’s na ongeveer vier weken samen bekeken en met elkaar besproken. Dit om te zien wat er goed ging, wat kan beter en waar kun je de volgende keer op letten. Dit altijd vanuit het positiviteit en enthousiasme.

Half maart 2020 kwam het coronavirus in ons land en kwam Nederland in een lockdown. Niemand wist hoe lang dit zou gaan duren.

Om de fotografen aan de gang tee houden tijdens de corona lockdown, is het plan bedacht om eens per twee de leden van de fotogroep een foto-opdracht te sturen die ze thuis konden fotograferen. Via Google Fotos konden de fotografen elkaars foto’s zien en bespreken. Het was een succes en erg leuk en goed om te zien dat eenieder de opdrachten naar eigen idee fotografeerde.

Om het fotojaar af te sluiten werd bedacht om een foto-expositie te houden met de groepsleden. Ieder groepslid exposeert met twee foto’s die gemaakt zijn tijdens de actieve op pad ochtenden of de lockdown thuisopdrachten. Om tot een keuze van de twee foto’s te komen hebben ze in samenspraak met elkaar en het groepslid de foto’s gekozen. Om tot een eenheid in de foto-expositie te komen, is op zoek gegaan naar een sponsor om de foto’s af te drukken en in te lijsten. Foto de Vakman in Uden is sponsor geworden, waarvoor hartelijk dank. De foto-expositie is te bewonderen in de expositieruimte van het Vestzaktheater.

Op vrijdag 28 augustus wordt de expositie om 14.00 uur geopend en tot 17.00 uur zijn diverse leden van de fotogroep en Myriam Merks van M-Foto en tevens begeleidster van de fotogroep, aanwezig om u te woord te staan. Uiteraard bent u van harte welkom, met inachtneming van de RIVM-voorschriften. De expositie is daarna dagelijks te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 18.00 uur en in het weekend bij activiteiten. Voor meer informatie over de foto-expositie kunt u terecht bij groepsleider Paul Janssen, via p.janssen2@chello.nl of telefonisch via 0499-471849. U kunt ook contact opnemen met

Myriam Merks via info@mfoto.nl of telefonisch 06-19449288.