Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: f61ad8
Foto: Ingezonden
Jeugd

Scouting Mgr. Bekkersgroep start het seizoen met overvliegen

Son en Breugel - Geheel volgens traditie heeft Scouting Mgr. Bekkersgroep zaterdag 29 augustus het seizoen geopend met het overvliegen. Kinderen die oud genoeg waren vlogen over naar het volgende speltak en nieuwe kinderen zijn welkom geheten met het invliegen.

Het overvliegen stond dit jaar in het teken van ‘Expeditie Bekkers’. Voordat de kinderen over mochten vliegen, moesten er namelijk een aantal proeven worden uitgevoerd. Voor elke succesvolle proef kregen de kinderen een houten kraal die aan een ketting kon worden bevestigd.

De proeven bestonden uit verschillende opdrachten die ze met groepjes tegen elkaar moesten doen. Zo stond er een grote katapult op het terrein en was het de bedoeling om zo snel mogelijk het doel te raken. Kracht en uithoudingsvermogen werden getest bij het touwtrekken en het spijkerbroek hangen. Twee onderdelen waarbij de verliezer werd beloond met een nat pak, de onderdelen waren namelijk voorzien van een grote waterbak. Ook het evenwicht werd op de proef gesteld bij de evenwichtsbalk.

Bij Scouting hoort natuurlijk ook vuur maken en de opdracht daarmee was simpel, maak een vuurtje en brand zo snel mogelijk het touwtje door. Ook een eetproef kon niet ontbreken en de kinderen werden dan ook uitgedaagd om geschilderde gekookte eieren op te eten.

Na het verzamelen van minimaal vijf kralen mocht er worden overgevlogen. Dit ging door middel van het beklimmen van een zelfgebouwde toren van zo’n vijf meter hoog, vanuit waar een tokkelbaan vertrok die dwars over het terrein heen liep. Na het succesvol afleggen van het parcours, onder luid applaus en aanmoediging van de aanwezige ouders, waren de kinderen officieel overgevlogen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>