SBC JO8-1 met hun ouders en de trainers
SBC JO8-1 met hun ouders en de trainers Foto: ©Sander van der Heijden

Afsluiting seizoen SBC JO8-1

Algemeen sport

Son en Breugel - De jongens van SBC JO8-1 speelden zaterdag 14 mei een van de laatste voetbalwedstrijden van het seizoen, waarbij ZSV JO8-1 uit Deurne de tegenstander van de SBC-talentjes was. De in groten getale aanwezige supporters werden getrakteerd op een waar doelpuntenfestijn. Iedere keer als een van de twee ploegen een voorsprong nam, kwam het andere team weer gelijk. Dit resulteerde in een enorm spannende wedstrijd, een ware thriller, die uiteindelijk eindigde in 6-6.

Normaal gesproken gaan de jongens na het voetballen meteen douchen, maar deze keer moesten ze vrijwel meteen weer voetballen. Na een korte pauze stond er immers een toernooi met de ouders op het programma. Dit toernooi werd gespeeld met zeven teams. Elk team bestond uit een van de talenten, aangevuld met de desbetreffende ouders. De teamnamen en kleuren mocht iedereen zelf kiezen. Zo speelden Italië, PSV, EVV, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Nederland tegen elkaar. Het waren spannende wedstrijden, waarbij er fanatiek werd gevoetbald, maar ook waar het plezier vanaf straalde.

Na het toernooi was de voetbaldag nog steeds niet over voor de jonge talentjes. Er volgde namelijk nog een wedstrijd waarin alle ouders probeerden om van de kinderen en hun broertjes of zusjes te winnen. Ook dit was een duel op het scherpst van de snede, waarbij de kinderen de ouders trakteerden op een verdiende 4-3 nederlaag.

De voetbalactiviteiten werden afgesloten met penalty’s, waarna alle spelers en ouders zich verzamelden in de kantine. Daar gaf de zichtbaar trotse trainer Sander een prachtige en indringende speech. De jongens mochten een voor een naar voren komen door een erehaag van ouders. Onder luid applaus werden ze uiteindelijk door Sander, die namens alle trainers sprak, in het zonnetje gezet. Na een persoonlijk woordje voor iedereen, ontving iedere speler een medaille en een beker met eigen naam erop. Met groot applaus en feestmuziek liepen de jongens vervolgens als echte kampioenen het podium af.