Samen sterker op de vijver
Samen sterker op de vijver Foto: MooiSonenBreugel

Opbrengst goede doelen ‘Son en Breugel samen sterker’ bekend

Algemeen Son en Breugel samen sterker

Son en Breugel - Eregasten, deelnemers en vrijwilligers die betrokken zijn bij Son en Breugel samen sterker zijn onlangs door de organisatie gevraagd om goede doelen aan te wijzen die volgens hen in aanmerking komen voor een deel van de opbrengst die tijdens het evenement wordt ingezameld. Deze oproep heeft geleid tot een lijst van goede doelen, waarbij onderscheid is gemaakt tussen lokale, regionale en landelijke goede doelen.

Redacteur: Emmy Grit

Son en Breugel samen sterker heeft zich ten doel gesteld om geld in te zamelen voor organisaties die onderzoek doen naar een toekomst met minder risico’s op kanker of meer kans op genezing, of die zorgen voor een betere kwaliteit van leven bij ziekte, en daar is veel geld voor nodig. Deelnemende teams houden verschillende acties waarbij de opbrengst bestemd is voor Son en Breugel samen sterker. Ongeveer 75% van de totaalopbrengst van Son en Breugel samen sterker wordt gedoneerd aan lokale en regionale goede doelen binnen de regio Zuidoost-Brabant. Die goede doelen zijn vaak door de eregasten aangedragen, omdat zij hier zelf veel profijt van hebben gehad of nog steeds hebben; voor de organisatie van Son en Breugel samen sterker een mooie motivatie om zich extra hard in te zetten voor deze mooie goede doelen. 

Lokale goede doelen
De lokale goede doelen die een donatie van Son en Breugel samen sterker kunnen verwachten zijn Bijna Thuis Huis MadeLief en Stichting Vrijwillige Mantelzorg Son en Breugel. Ook wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan kankerpatiënten uit Son en Breugel die wegens de fase van hun ziekte of de huidige behandelingen niet aanwezig kunnen zijn bij het evenement Son en Breugel samen sterker; voor hen wordt op maat een verrassing of uitje aangeboden. En er is aan de jonge kinderen op de basisscholen in Son en Breugel gedacht: zij krijgen dispensers met zonnebrandcrème aangeboden.

Regionale goede doelen
Catharina Kanker Instituut, het kankerexpertisecentrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, kan een donatie tegemoet zien, alsmede het Máxima Oncologisch Centrum. Inloophuis De Eik in Eindhoven werd ook regelmatig genoemd, en ook zij komen in aanmerking voor een donatie.

Landelijke doelen
Voor wat betreft de landelijke goede doelen komen KiKa en Ruby and Rose voor een donatie in aanmerking; beide hebben als doel het werven van fondsen voor onderzoek of onderzoeksprojecten.

Donatie
Wil jij via Son en Breugel samen sterker ook een bijdrage leveren aan deze mooie goede doelen, schrijf je dan in als deelnemer voor het evenement op 11 en 12 juni, word lid van de Club van 50 van Son en Breugel samen sterker, of doneer rechtstreeks een bedrag aan de goede doelen van Son en Breugel samen sterker via het donatieformulier op www.sbsamensterker.nl. Bij donatie via het formulier kies je bij het onderdeel ‘Doneren aan team’ voor ‘Goede doelen S&B samen sterker’.

Het eindbedrag dat ten gunste komt aan bovengenoemde lokale, regionale en landelijke goede doelen, wordt zondag 12 juni om 16.30 uur bekendgemaakt.