Afbeelding
Foto: ©Erkam Halis

Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn

Algemeen Kunst School

Son en Breugel - Sinem Halis, voorzitter van stichting Inclusio, heeft eerder contact gehad met Lidwien Storimans, directeur van basisschool De Harlekijn, met de vraag om een ebru-kunstworkshop in de school te houden. Lidwien had al eerder kennisgemaakt met deze kunst (schilderen op water, marmeren) en zij wilde dat de kinderen het effect van ‘magie’ zouden zien door op water te schilderen. Op dinsdag 10 mei organiseerde stichting Inclusio een ebru-workshop op deze school.

Kunstenaars Arzu Güven en Mustafa Aydemir troffen de nodige voorbereidingen en lieten 50 kinderen deze kunst maken. De activiteit die nu voor de kleutergroep werd georganiseerd, kan later voor andere groepen worden gehouden. Volgens Sinem was het een zeer succesvolle workshop: “Het was duidelijk dat de kinderen in alle opzichten gelukkig waren, en de werken die ze zelf hadden gemaakt, kregen ze als cadeau mee naar huis.”

Naast de kunst van het marmeren heeft de stichting ook kunstdiensten die ze kan aanbieden aan scholen, verenigingen, stichtingen en verpleeghuizen voor ouderen. “Onze initiatieven en onderhandelingen over dit onderwerp gaan door”, sluit Sinem af.