EenvanZin zoekt mannelijke stemmen
EenvanZin zoekt mannelijke stemmen Foto: @Eénvanzin

Zangvereniging EénvanZin zoekt mannen

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Zangvereniging EénvanZin in Son en Breugel is met 147 jaar een van de oudste koren in Nederland. Oud, maar nog springlevend! Zij zijn een hechte vereniging met ruim veertig leden, de meesten daarvan zingen al vele jaren in het koor. Kwaliteit en gezelligheid gaan hand in hand: in alles wat ze doen streven ze naar perfectie, en ze zijn een club van vrienden.

De vereniging geeft drie of vier concerten per jaar, onder leiding van dirigent Coen Swinkels en met begeleiding van pianist Rob van Heck. Het repertoire is heel uitgebreid: klassiek, operette en musical, golden oldies uit de twintigste eeuw, hedendaags – van Mozart tot ABBA, van Mendelssohn tot Billy Joel, van Fauré tot The Phantom of the Opera. En alles wat daartussen ligt. 

Vrijwel alles wat er gezongen wordt, is vierstemmig: sopraan, alt, tenor, bas. En hier wringt nu de schoen: er zijn te weinig tenoren en bassen! Om een betere balans in het koor te bereiken zouden beide groepen een paar stemmen erbij moeten krijgen en daarom doet het bestuur een dringende oproep aan iedere man die van zingen houdt en de maandagavond vrij heeft. 

Kom zingen bij EénvanZin!! 
Alle begin is moeilijk, dat beseft het bestuur. Daarom geven ze op maandag 17 oktober in het Dommelhuis in Son en Breugel een bijzonder concert met als het thema ‘Happy Together’, speciaal voor de leden, voor alle geïnteresseerden die zich nu aanmelden en natuurlijk voor de gasten. De repetities vinden plaats van 5 september tot en met 10 oktober. Wie nu meedoet, wordt in die periode projectlid en betaalt geen contributie. Wel krijgen de projectleden een map met alle muziek die uitgevoerd gaat worden en toegang tot de ledenpagina op de website waar oefentracks van alle stukken zijn te beluisteren.

De repetities zijn in het Dommelhuis op maandag om 20.00 uur. Besluit een projectlid om na 17 oktober bij het koor te blijven en gewoon lid te worden, dan betaalt hij vanaf 1 november de gebruikelijke contributie van 15 euro per maand. Er worden geen bijzondere eisen aan toekomstige leden gesteld, maar enige koorervaring is natuurlijk een pré, noten kunnen lezen ook, maar nodig is dit allemaal niet: als u plezier hebt in zingen komt u met de repetities en de oefentracks een heel eind.

U kunt zich aanmelden bij bestuurslid Jan den Draak via 06-18947871 of jandendraak@zangverenigingeenvanzin.nl. Jan is ook gaarne bereid om al uw vragen te beantwoorden. Op www.zangverenigingeenvanzin.nl vindt u een ledenpagina waar de oefentracks te vinden zijn. Maar op de site is nog veel meer over de vereniging te vinden, neem gauw eens een kijkje.