Een sfeerimpressie van het KuylKampfestival in 2019
Een sfeerimpressie van het KuylKampfestival in 2019 Foto: Wil Feijen

‘Inpakken en …’ thema bij KuylKampfestival

Algemeen Evenement

Son en Breugel - Het opbouwen van het KuylKampfestival, een uniek muziek- en kampeerspektakel in het buitengebied van Son en Breugel, is inmiddels begonnen. Vanaf afgelopen weekend is voorzitter Martien Kuypers met een aantal vrijwilligers aan de slag om het festivalterrein klaar te maken voor de tiende editie van dit festival, dat dit jaar het thema ‘Inpakken en …’ heeft meegekregen. Voor Martien is dit de laatste editie als voorzitter; hij hoopt dat hij de voorzittershamer kan doorgeven aan een opvolger, zodat het KuylKampfestival een vervolg krijgt. 

Redacteur: Emmy Grit

Het KuylKampfestival is een festival waar een ongedwongen sfeer gecreëerd wordt waarin iedereen zich thuisvoelt. De organisatie van het festival is in handen van een vaste kern van zeven vrijwilligers die geholpen worden door een grote groep van ongeveer 60 vrijwilligers. Ook bezoekers wordt gevraagd af en toe een steentje bij te dragen; hierdoor kan de organisatie de prijzen laag houden. 

Happy hour
Martien: “Onze bezoekers betalen een all-in tarief voor toegang tot het festival, inclusief eten en drinken. Met de opbrengsten van deze twee dagen wordt er op zondagmiddag een speciale feestmiddag bekostigd voor de ‘vips’, onze gasten met een beperking.” Verder staat op vrijdag en zaterdag een ‘happy hour’ op het programma. “Het eten en drinken gedurende de festivaldagen is gratis, maar we houden een ‘happy hour’ waarin onze bezoekers hun consumpties of etenswaren vrijwillig kunnen betalen. De opbrengst hiervan doneren wij aan Son en Breugel samen sterker”, aldus de voorzitter.

Programma
Op vrijdag 24 juni, in de avonduren, en zaterdag 25 juni overdag staat het festival in het teken van verschillende bands en dj’s die zowel op het binnen- als buitenpodium optreden. Behalve muziek worden er ook spelletjes en andere activiteiten gehouden die in het teken staan van het thema van dit festival ‘Inpakken en …’. Daarnaast is er ruimte voor veel ‘flauwekuyl’ en gezelligheid. Met een kampvuur, waarbij muzikanten en festivalbezoekers tot in de kleine uurtjes samen kunnen nagenieten, wordt iedere dag afgesloten.

Kinderen

Behalve dat muziek centraal staat, is er ook veel aandacht voor kinderen in alle leeftijden. Martien: “Net als andere jaren wordt er een speelruimte met een pierenbadje voor de allerkleinsten gemaakt en voor de oudere kinderen worden een voetbalveld en een zandberg aangelegd. De kinderen kunnen zich verder vermaken met een kinderpodium, waarbij zij zich kunnen verkleden en geschminkt kunnen worden. Als ze willen mogen ze ook nog optreden.”

Zondagochtendmis
Zondag 26 juni wordt begonnen met een ludieke zondagochtendmis met een Braziliaanse slagwerkgroep en kinderdisco, waarbij zowel jong als oud de nodige beweging krijgt. In de middag wordt een daverend feest gehouden voor onze vips en hun begeleiders. Inmiddels hebben zich al honderd ‘vips’ aangemeld. Er is muziek van verschillende bands, dj Marco draait muziek, maar ook dj Robabilly laat die dag van zich horen. “Het belooft weer een spetterend festival te worden. De bands zijn bekend en we weten dat we zondag veel vips in de watten mogen leggen”, aldus de voorzitter.

Stokje doorgeven
Voor Martien is dit festival het laatste in de rol van voorzitter. “Ik heb tien jaar de kar getrokken, en dat heb ik met veel liefde en plezier gedaan. Het kost veel tijd en energie, maar het is het allemaal dubbel en dwars waard geweest. Toch heb ik aangegeven dat ik het stokje wil overdragen en ik hoop dat er iemand opstaat en doorgaat waar ik stop. Als iemand anders komend jaar de kar trekt, dan gaan we ons opmaken voor de elfde editie, en dan ben ik zeker van de partij als een van vele vrijwilligers. Mocht er geen kartrekker opstaan, dan zou het zomaar kunnen zijn dat alles wordt ingepakt en opgeborgen. Ik hoop niet dat het zover komt”, sluit de voorzitter af.

Kaarten
Voor deze editie zijn nog enkele kaarten te koop. Wil je erbij zijn, reageer dan snel. Je kunt kiezen uit dagkaarten of een weekendkaart. Voor slechts 55 euro is een volwassene het hele weekend onder de pannen! En al voor slechts 10 euro kun je zaterdagmiddag de sfeer komen proeven. Kijk voor meer informatie, de line-up en tickets op www.kuylkamp.nl en volg het KuylKampfestival op www.facebook.com/KuylKamp.