Afbeelding
Foto: Maky Moreira

Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën komt weer uit Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - De tuin van kloosterhotel La Sonnerie was zaterdag 27 en zondag 28 augustus gevuld met barbecues en gezellige kraampjes met bijvoorbeeld een bijzondere wijn of speciaal bier; dit alles in het kader van het open Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën. 

Redacteur: Adrie Neervoort

Vond de editie van vorig jaar nog plaats met de nodige voorzorgsmaatregelen door corona, dit jaar was het weer als vanouds op het terrein van kloosterhotel La Sonnerie.

Liefhebbers
De weersomstandigheden waren dit weekend optimaal, waarbij op zondag de zon wat meer aanwezig was dan op zaterdag. Het kampioenschap kon ook dit jaar weer rekenen op veel bezoekers, van wie het merendeel echte liefhebbers waren van barbecueën. Zij konden niet alleen genieten van heerlijke gerechten, die bereid werden met verschillende technieken, maar ook van de gezelligheid op dit bijzondere evenement.

Verdeeld over twee dagen vond het Nationaal Kampioenschap Culinair Barbecueën plaats. De deelnemende teams moesten hiervoor op de tweede dag zes gerechten tonen aan een deskundige jury. De gerechten moesten alle het thema van dit jaar ‘Bier, Boer en BBQ’ zichtbaar maken, maar ook de culinaire BBQ-kwaliteiten tonen van het team. De gerechten moesten een vooraf vastgesteld basisingrediënt bevatten. Zo was er een gerecht met als basisingrediënt portobello en grillkaas, maar ook een met kippenbouten als basis, of zelfs bier: Irish Red van brouwerij Strijder.

Winnaar
De jury wist niet welk team een bepaald gerecht had gemaakt en mocht tijdens de wedstrijd niet op het terrein komen waar de deelnemende teams stonden te barbecueën. De uiteindelijke winnaar kreeg een prijs van vijfhonderd euro, en misschien wel het belangrijkste: de eeuwige roem als BBQ-kampioen.

De verrassende winnaar dit jaar was ook de winnaar van vorig jaar: Los Pollos Hermanos. Zij wisten bij alle zes gerechten hoog te scoren. Een knappe prestatie, gezien de kwaliteit en kundigheid van de andere deelnemers. De publieksprijs ging dit jaar naar het team met de naam Bier BBQ, een prima combinatie aldus het publiek.

Ook dit jaar hebben de deelnemers aan het kampioenschap weer bewezen dat er op een BBQ heel veel bereid kan worden als het hoofdingrediënt vooral liefde en passie is. Voor zowel deelnemers als bezoekers lijkt het een zeer geslaagd weekend te zijn geweest.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding