Afbeelding
Foto: Wil Feijen

BBQ-Spektakel bij Kloosterhotel la Sonnerie

Toerisme

Son en Breugel - Zaterdag 27 en zondag 28 augustus is iedereen van harte welkom om het jaarlijkse BBQ-Spektakel van de World Barbecue Association (WBQA) bij te wonen. Dit evenement vindt plaats op het terrein van het Sonse Kloosterhotel Restaurant La Sonnerie. Vanaf 13:00 uur is iedereen op beide dagen welkom. Men kan hier kennismaken met de laatste trends op het gebied van barbecueën en de lekkerste gerechten proeven. 

Tevens kunt u genieten van de uitstekende gastvrijheid van La Sonnerie en verschillende wedstrijdteams aan het werk zien. Gedurende het evenement kunt u lootjes kopen en meedingen naar een mooie prijs. 

Zaterdagavond vindt er een bierproeverij plaats op het evenemententerrein buiten, verzorgd door de Bestse bierbrouwerij Strijder. Die avond kunt u onder andere ook proeven van de lokale bieren van Engelbertus uit Son en Breugel en Dorst uit Best. De dagen worden muzikaal omlijst door Dirk Drost uit Schijndel. In de kapel van La Sonnerie vindt zaterdagavond het VIP-diner plaats. Op zondag vindt het WBQA Nederlands BBQ-kampioenschap plaats.

Open WBQA Nederlands Culinair BBQ-kampioenschap
Op zondag 28 augustus strijden verschillende teams om het kampioenschap. Op hoog niveau zullen de teams de gerechten bereiden. Deze worden beoordeeld door onze vakkundige WBQA-juryleden, onder leiding van hoofdjurylid Frank Saris. Het thema dit jaar is “Bier-BBQ-Boer”.

WBQA VIP-avond
Op zaterdagavond vindt het VIP-diner plaats in de kapel van La Sonnerie. Iedereen is welkom om zich op te geven voor dit fantastisch verzorgde VIP-diner. U kunt de hele avond genieten van mooie gerechten, dit jaar bereid door barbecueteam LXRY Bandits. Dit team gaat ook op 3 en 4 september meestrijden tijdens de WBQA WK-wedstrijd te Torhout. Alle gerechten worden deze avond uiteraard op de barbecue bereid. Voor deze avond is er een leuk entertainmentprogramma samengesteld en zal het u aan niets ontbreken. De kosten zijn 75 euro per VIP-arrangement, inclusief drank. 

Voor alle informatie verwijzen wij u naar onze website www.wbqa.nl en onze Facebookpagina WBQA Nederland. 

!