Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Een kerststallenroute in ons dorp!

Algemeen

Son en Breugel - Buurtvereniging Gehurterbij is altijd op zoek naar nieuwe activiteiten om de samenhorigheid in de wijk te vergroten. Zo kwam bestuurslid Esther met het idee om een kerststallenroute te organiseren in onze buurt. Inmiddels hebben we een paar bijeenkomsten gehad en wordt dit idee enthousiast opgepakt in onze buurt. 

De bedoeling van een kerststallenroute is dat er in de voortuinen grenzend aan de wandelroute een kerststal of kersttafereel wordt opgebouwd. De deelnemers zijn daarbij vrij in de keuze hoe ze dit doen. Het is de bedoeling dat er een sfeervol en gezellig geheel ontstaat. De deelnemers bestaan uit bewoners van de aangrenzende straten en de brinken op Zonhove. Ook basisschool De Harlekijn levert een bijdrage.

Het resultaat van dit evenement willen we natuurlijk voor alle bewoners van ons dorp zichtbaar maken! Daarom is er een wandelroute uitgezet: via de Antoon van de Venstraat kun je het Zonhoveterrein op, en van daaruit wandel je langs de uitstallingen van de deelnemers.  Wat betreft wandelafstand is dit goed te overzien en de route wordt duidelijk aangeven door middel van verlichte pijlen. 

Het evenement is elke dag vrij toegankelijk voor iedereen tot 21.30 uur in de periode van zondag 18 december tot en met Driekoningen op 6 januari. 

Er is nog de mogelijkheid om een zelf een bijdrage te leveren aan de inrichting van de kerststallenroute: heeft u zelf een kersttafereeltje en vindt u het leuk als dit in deze periode langs de route te bezichtigen is door uw dorpsgenoten? Neem dan contact op met buurtvereniging Gehurterbij via: ej.hendriks.van.gogh@hotmail.com

Met alvast een vriendelijke kerstgroet,
Buurtvereniging Gehurterbij


De kerststallenroute
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Kantoren in Son en Breugel maken werk van energie label A
Afbeelding
Ingezonden mededeling Zakelijk 2 feb, 17:15 Verse groenten en (h)eerlijke gerechten bij boerderij Vaderland
Afbeelding
Carnaval 2 feb, 12:06 Een buut schrijf je niet alleen
Afbeelding
Human Interest 2 feb, 09:00 'Vrijwilliger zijn bij Vluchtelingenwerk is een verrijking voor mezelf'
Afbeelding
Algemeen 1 feb, 17:07 7e editie Django Wagner Dinnershow groot succes
Afbeelding
Algemeen 1 feb, 12:02 Sijbers&Zo groots in een kleine zaal