Op het event waren bedrijven aanwezig met een grote verscheidenheid in aanbod van zorg rondom de geboorte
Op het event waren bedrijven aanwezig met een grote verscheidenheid in aanbod van zorg rondom de geboorte Foto: ingezonden

Geboorte Event een bron van kennis voor zwangeren

Algemeen

Son en Breugel - De zwangerschap en de bevalling, het is een spannende tijd voor veel (bijna-)ouders, een tijd waarop je voorbereid wilt zijn. Het Geboorte Event organiseerde speciaal voor deze ouders een informatiebijeenkomst. Dit keer bij Lein, een centrum in Son en Breugel dat medische zorg en coaching aanbiedt, gericht op de gezondheid van vrouwen.

Redactie: Hanny Evers

Het Geboorte Event is een event waar zwangere vrouwen en jonge moeders met hun partner, moeder of vriendin terecht kunnen om meer te leren over deze belangrijke en vooral spannende periode in hun leven.

Op het event waren bedrijven aanwezig met een grote verscheidenheid in aanbod van zorg rondom de geboorte: cursussen over de bevalling en het moederschap, sport en yoga, massages voor mama en baby, en heerlijke verwenproducten voor moeder en kind. Onder het genot van een hapje en een drankje gingen de bezoekers in gesprek met de deelnemende ‘geboortewerkers’. 

Informatie
Het was een avond vol met nieuwe indrukken. De volgende uitspraak van een van de bezoekers geeft dit heel mooi weer: ‘Ik heb nu echt veel meer informatie gekregen dan wat ik van de verloskundige had gehoord. Heel fijn om te weten wat er allemaal nog meer is’.
Een hele wereld ging open voor veel bezoekers van het event, dat ook door veel toekomstige oma’s heel interessant werd gevonden. ‘Ik heb informatie gehoord waar ik nog nooit eerder over nagedacht had’ was een veelgehoorde uitspraak. 

Juist deze bewustwording maakt het Geboorte Event tot een succes. Het is een plek waar vrouwen terecht kunnen voor meer dan alleen de informatie die de verloskundige of gynaecoloog standaard verstrekt. Er is namelijk nog zoveel meer, waar een verloskundige gewoonweg niet aan toe komt. Zoals organisator Rieneke de Kroon het verwoordt: ‘Het Geboorte Event is kleinschalig en daardoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Er is écht aandacht voor de bezoeker. Dit is de kracht van het Geboorte Event.’

De (bijna-)moeders gingen allemaal naar huis met een berg nieuwe kennis, veel inspiratie en een goedgevulde goodiebag.  Deze eerste editie was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Zo denkt het Geboorte Event er ook over, en zij zijn voornemens om iedere 4 maanden een nieuw event te organiseren. Het volgende staat gepland voor woensdag 5 april. Kijk op de website van Geboorte Event https://geboorte-event.nl/ voor meer informatie.