Prins Menno neemt 't Krutje in ontvangst. van Flip Spooren één van de redactieleden van de uitgave
Prins Menno neemt 't Krutje in ontvangst. van Flip Spooren één van de redactieleden van de uitgave Foto: Wil Feijen

Prins Menno neemt ‘t Krutje in ontvangst.

Algemeen

Son en Breugel - Carnavalskrant ‘t Krutje: één van de vele onderdelen van het Son en Breugels carnaval, waar al maanden voor het grote feest hard aan gewerkt wordt. Onderwerpen bedenken, interviews afnemen, de creatieve pen ter hand nemen, redigeren en sponsoren benaderen - het hoort er allemaal bij. Ook dit jaar is het gelukt er een goedgevulde editie van te maken.

Gastredacteur: Flip Spooren

Traditiegetrouw ontvangt de prins het eerste exemplaar, zo ook prins Menno. Op donderdag 19 januari werd de krant aan hem overhandigd en werd de eerste reactie met gezonde spanning afgewacht. Deze was gelukkig louter positief.

‘Wauw, wat een prachtige krant met weer enorm veel woorden. Hier heeft flink wat werk in gezeten, dat is te zien.’ Aldus prins Menno. ‘Voor mij is het hebben van de carnavalskrant in huis, toch eigenlijk wel echt de start van de aanstaande periode. Het geeft toch een feestelijke sfeer, de krant zo op tafel. Ik kan niet wachten om ‘m van voor tot achter en achter tot voor te lezen.’

Voor de prins is het niet de eerste krant met zijn gezicht voorop en ook voor dit jaar werd zijn input gevraagd. Prins Menno is geen man van weinig woorden, vanuit zijn oogpunt staat er dan ook weer een vermakelijk stuk in.

Naast het carnavalsprogramma, interviews en ingezonden stukken, sieren ook de vele sponsoren de pagina’s met veelal ludieke reclames. Het is een echt lokaal product, voor en door Son en Breugel.

Bezorging ‘t Krutje start vanavond al
Uiteraard hoeven de Krutjesrapers en Krutjesraperinnekes niet lang te wachten op inzage. De krant wordt op vrijdag de 20ste (in de avond) en zaterdag de 21ste (vanaf de ochtend) rond gebracht in het gehele dorp. Vele vrijwilligers gaan van deur tot deur om overal een exemplaar te bezorgen. Tevens hebben zij een collectebus bij voor een vrijwillige donatie. Deze donatie komt voor de helft ten goede aan de Oase, de overige helft wordt verdeeld onder carnavalsvereniging de Krutjesrapers ten behoeve van het jeugdcarnaval en activiteiten voor (schoolgaande) kinderen.

De commissie van de carnavalskrant krant wenst u veel leesplezier en alvast een hele gezellige carnaval!

Prins Menno neemt 't Krutje in ontvangst. van Flip Spooren één van de redactieleden van de uitgave
Prins Menno neemt 't Krutje in ontvangst. te midden van het redactieteam  van de uitgave en zijn gezin