(vlnr) Alinda Broeks, Robert Broeks Diana Bergmans en Chris Bergmans
(vlnr) Alinda Broeks, Robert Broeks Diana Bergmans en Chris Bergmans Foto: MooiSonenBreugel

Bergmans Jeanshouse wordt Nummer Zestien

Algemeen

Son en Breugel - Om gezondheidsredenen besloten Chris en Diana Bergmans hun modezaak Bergmans Jeanshouse die zij in dertig jaar tijd hadden opgebouwd te verkopen. Chris was dan wel grotendeels hersteld van zijn plotselinge dwarslaesie, hij kon zelfs weer lopen, maar zijn gezondheid was te slecht om de modezaak op het niveau dat zij wensten te blijven voortzetten. En zo gingen zij actief op zoek naar een geschikte overnamekandidaat.

Redactie: Adrie Neervoort

En deze kandidaat bleek dichterbij dan gedacht, want Robert Broeks, eigenaar van een aantal modezaken, is al 30 jaar een vriend van de familie Bergmans en neemt Bergmans Jeanshouse vanaf 1 maart over; voor Chris en Diana de kandidaat waar zij op hoopten. “Robert runt zijn modezaken eigenlijk op dezelfde wijze als wij, alleen heeft hij meerdere zaken en voert hij ook meer merken”, vertelt Chris, “en ook wilde hij ons personeel graag overnemen, dus ook Diana zal als personeelslid straks weer in de winkel aanwezig zijn.” Volgens Robert sluit Bergmans Jeanshouse goed aan bij de formule van zijn andere winkels. “Ondanks dat we niet bezig waren met uitbreiding, konden we deze kans niet aan ons voorbij laten gaan”, aldus Robert.

Maar wie is Robert Broeks, die samen met zijn vrouw Alinda eigenaar is van Nummer Zestien en OODT? Robert werkte als accountmanager voor een aantal modemerken voordat hij in 2019 franchiseondernemer werd van Big L Jeans, om vijf jaar later mede-eigenaar te worden van deze franchiseformule. Daardoor werd hij verantwoordelijk voor zes winkels met een vloeroppervlakte van 400 tot 1500 vierkante meter en voornamelijk gevestigd in West-Nederland. Uiteindelijk verliet Robert de franchiseformule en ging als zelfstandige verder met de Big L Jeans-zaak in Sprang-Capelle. Deze stap was het begin van wat nu Nummer Zestien heet, want nadat hij in september 2019 een modezaak met de naam Nummer Zestien had overgenomen in Bladel, werd besloten ook de winkel in Sprang-Capelle dezelfde naam te geven; uitzondering daarop was de winkel OOTD, want dat staat voor Outfit Of The Day.

“Het hebben van meerdere winkels is een plus voor onze klanten”, aldus Robert Broeks. “Topmerken kun je niet per stuk inkopen, maar in een bepaalde hoeveelheid; deze hoeveelheid kunnen wij goed verdelen over onze winkels. En zo zijn wij voor topmerken een interessante partner en kunnen wij deze ook in al onze winkels aanbieden.”

Terwijl je vroeger vier wisselende collecties per jaar had, is er nu bijna maandelijks een nieuwe collectie. Volgens Robert is dit een gevolg van trends die elkaar sneller afwisselen. “Doordat wij meerdere winkels hebben, zijn wij in staat om ook de snelwisselende trends en collecties in ons assortiment op te nemen, en nu met de overname van Bergmans Jeanshouse worden we daarin alleen maar sterker”, zo legt Robert uit.

 ”Klanten willen steeds meer geprikkeld worden en dat doen wij door de laatste trend in onze winkel te hebben, met daarbij een zeer aantrekkelijke prijs. Daarbij vinden wij klantvriendelijkheid en mensen het gevoel geven dat zij welkom zijn belangrijk”, aldus Robert Volgens hem is het spaarsysteem dat Nummer Zestien hanteert daar een mooi voorbeeld van. Want voor elke euro die een klant in één de winkels besteedt, krijgt hij of zij één punt. Hoe meer punten, hoe meer korting op de volgende aankoop, en dit kan zomaar oplopen tot 100 euro. “Inwisselen kan altijd, ook tijdens onze opruiming, en ik heb wel eens klanten de winkel zien verlaten met een tas vol kleding waar ze door ons spaarsysteem slechts een zeer klein bedrag voor hoefden af te rekenen. Mooi toch…”, zegt Robert met een glimlach.

Wat Robert betreft zal er niet veel veranderen aan het interieur: “Het ziet er gewoon keurig netjes uit, ik zal alleen meer presentatietafels toevoegen.” En naast de bestaande merken komt er voor de heren het merk PME Legend en Jack & Jones bij. De damescollectie zal worden versterkt met de merken Vila en Jacqueline de Yong; later volgen nog Gheisha en Opus.

Vanaf 1 maart zal het nieuwe logo ‘Nummer Zestien Your Fashion Store’ op de gevel prijken. Dan heeft Son en Breugel er geen modezaak bij, maar wel een aantal topmodemerken in een winkel waar het fijn modeshoppen was en blijft. U vindt Nummer Zestien vanaf 1 maart dus niet alleen in Sprang-Capelle en Bladel maar ook in Son en Breugel aan de Nieuwstraat 4.