Feline, Nina en Kiki, leerlingen uit groep 8 van basisschool De Harlekijn, organiseren dit schooljaar vier keer een opruimwedstrijd in Son en Breugel.
Feline, Nina en Kiki, leerlingen uit groep 8 van basisschool De Harlekijn, organiseren dit schooljaar vier keer een opruimwedstrijd in Son en Breugel. Foto: MooiSonenBreugel

Basisschoolleerlingen zorgden ervoor dat het centrum weer wat schoner is

Algemeen

Son en Breugel - Drie leerlingen uit groep 8 van basisschool De Harlekijn, Kiki, Nina en Feline, organiseerden vrijdag 3 maart alweer voor de derde keer de opruimwedstrijd in Son en Breugel. Doel is om samen zoveel mogelijk zwerfafval van de straten, stoepen en uit plantsoenen op te ruimen. Eerder ruimden zij samen met andere basisschoolkinderen op 4 november 2022 en 6 januari van dit jaar al het centrum van Son en Breugel op. Dit keer gingen meer dan 30 kinderen voorzien van een grijper en een zak op pad.

Redactie: Adrie Neervoort

Alle basisschoolleerlingen zijn daarbij persoonlijk door Kiki, Nina en Feline uitgenodigd, en ook de leerlingen van de Emiliusschool doen mee aan deze actie met een wedstrijdelement. Om de actie te promoten hebben Kiki, Nina en Feline de basisscholen bezocht en uitgelegd wat de bedoeling is. De kinderen hebben een uur de tijd om zo veel mogelijk zwerfafval te verzamelen. Na afloop is er wat te drinken en wat lekkers voor iedereen. Degene die het meeste zwerfafval heeft verzameld, wint een prijsje. Natuurlijk is dat leuk, maar het gaat er vooral om het dorp met elkaar zo schoon mogelijk te krijgen.
De volgende en laatste opruimwedstrijd is op vrijdag 12 mei. Noteer het alvast in je agenda.

Afbeelding
Algemeen 19 mrt., 07:00 Het kan niet anders dan dat dit muzikale initiatief een vervolg gaat krijgen
Afbeelding
Ingezonden 18 mrt., 18:00 Lezerspodium
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 14:00 Goede Doelen Week Son en Breugel kan bijna van start!
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 12:18 De Jumbo Clubkampioenschappen gaan van start bij TV Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 12:00 Lazy Sonnie Afternoon presenteert de 'Helden van Son en Breugel'
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 10:00 IVN Doorstapwandeling zondag 19 maart