Feline, Nina en Kiki, leerlingen uit groep 8 van basisschool De Harlekijn, organiseren dit schooljaar vier keer een opruimwedstrijd in Son en Breugel.
Feline, Nina en Kiki, leerlingen uit groep 8 van basisschool De Harlekijn, organiseren dit schooljaar vier keer een opruimwedstrijd in Son en Breugel. Foto: MooiSonenBreugel

Basisschoolleerlingen zorgden ervoor dat het centrum weer wat schoner is

Algemeen

Son en Breugel - Drie leerlingen uit groep 8 van basisschool De Harlekijn, Kiki, Nina en Feline, organiseerden vrijdag 3 maart alweer voor de derde keer de opruimwedstrijd in Son en Breugel. Doel is om samen zoveel mogelijk zwerfafval van de straten, stoepen en uit plantsoenen op te ruimen. Eerder ruimden zij samen met andere basisschoolkinderen op 4 november 2022 en 6 januari van dit jaar al het centrum van Son en Breugel op. Dit keer gingen meer dan 30 kinderen voorzien van een grijper en een zak op pad.

Redactie: Adrie Neervoort

Alle basisschoolleerlingen zijn daarbij persoonlijk door Kiki, Nina en Feline uitgenodigd, en ook de leerlingen van de Emiliusschool doen mee aan deze actie met een wedstrijdelement. Om de actie te promoten hebben Kiki, Nina en Feline de basisscholen bezocht en uitgelegd wat de bedoeling is. De kinderen hebben een uur de tijd om zo veel mogelijk zwerfafval te verzamelen. Na afloop is er wat te drinken en wat lekkers voor iedereen. Degene die het meeste zwerfafval heeft verzameld, wint een prijsje. Natuurlijk is dat leuk, maar het gaat er vooral om het dorp met elkaar zo schoon mogelijk te krijgen.
De volgende en laatste opruimwedstrijd is op vrijdag 12 mei. Noteer het alvast in je agenda.