Archieffoto
Archieffoto Foto: Wil Feijen

Themamiddag over dementie: de laatste inzichten en de invloed van leefstijl

Algemeen

Son en Breugel - Op vrijdagmiddag 21 april organiseert de werkgroep Dementie Vriendelijk Son en Breugel (DVSB) in het Dommelhuis een themamiddag over dementie en de invloed van de leefstijl hierop. Geriater Simone Verhaar en geriater i.o. Nicky de Rooij uit het Catharina Ziekenhuis zijn de sprekers op deze middag. Aanvang van de lezingen is 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) en de toegang is gratis.

Tijdens deze themamiddag zullen 2 onderwerpen centraal staan;:dementie in het algemeen en leefstijl in het kader van dementie.

In het eerste deel van de middag zult u horen wat dementie ook alweer inhoudt en willen we de kennis graag opfrissen, aangevuld met de laatste inzichten. Vragen die aan bod zullen komen zijn bijvoorbeeld: Hoe wordt de diagnose dementie gesteld? Welke vormen van dementie zijn er? Welke tips en adviezen kunnen wij u geven?

In het tweede deel zal leefstijl centraal staan; de laatste jaren wordt veel onderzoek gedaan naar de invloed van leefstijl op de hersenen. Onderzoekers denken dat 40% van de gevallen van dementie samenhangt met leefstijl. Er zijn meerdere leefstijlfactoren die dementie positief of negatief beïnvloeden. Wat is er tot nu toe bekend? Wat houdt een gezonde leefstijl precies in? Wat kunt u doen om uw leefstijl te optimaliseren?

Door het beantwoorden van deze vragen tijdens de themamiddag hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het vergroten van uw kennis omtrent dit onderwerp. Iedereen is van harte welkom en er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Afbeelding
Nicky de Rooij
Simone Verhaar