De vijf schoolkampioenen zijn (v.l.n.r.)Lotte van Duijl van De Bloktempel, Sarah Gittens van De Sonnewijzer, Tess Kremers op de voorleesstoel van De Harlekijn, Faye van Pelt van De Ruimte en Elyn Janssen van BuitensteBinnen. Met op de achtergrond de Jury
De vijf schoolkampioenen zijn (v.l.n.r.)Lotte van Duijl van De Bloktempel, Sarah Gittens van De Sonnewijzer, Tess Kremers op de voorleesstoel van De Harlekijn, Faye van Pelt van De Ruimte en Elyn Janssen van BuitensteBinnen. Met op de achtergrond de Jury Foto: Bibliotheek Son en Breugel

Tess Kremers nieuwe Voorleeskampioen Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Dat was weer een spannende voorleeswedstrijd! Op uitnodiging van de bibliotheek namen de kinderen in de groepen 7 en 8 van de volgende vijf basisscholen deel aan de Nationale Voorleeswedstrijd 2023: De Harlekijn, De Bloktempel, De Sonnewijzer, De Ruimte en BuitensteBinnen.

Gelukkig kon het Voorleesfeest dit jaar weer fysiek plaatsvinden en nog wel in het prachtige, gloednieuwe Dommelhuis! We zaten dus weer gezellig met heel veel kinderen, leerkrachten, papa’s en mama’s en de juryleden bij elkaar.

De vijf schoolkampioenen zijn: Lotte van Duijl van De Bloktempel, Sarah Gittens van De Sonnewijzer, Tess Kremers op de voorleesstoel van De Harlekijn, Faye van Pelt van De Ruimte en Elyn Janssen van BuitensteBinnen. Wat een super prestatie, voorleeskampioen van de hele school zijn!

Bovenstaande schoolkampioenen lazen allen een fragment voor uit een zelfgekozen boek tijdens deze spannende Voorleeswedstrijd, om zo de winnaar van Son en Breugel te kunnen bepalen. De jury bestond uit burgemeester Hans Gaillard, Marieke Schoenmakers (LEV groep) en Monique Wouters (boekhandel de Traverse).

Het jurycommentaar van de burgemeester was dat het een lastige beslissing was, want alle Voorleeskampioenen waren aan elkaar gewaagd. De boeken waren goed uitgezocht en er werden mooie voorleesfragmenten voorgelezen. Uiteindelijk maakte de jury bekend dat Tess Kremers de winnaar is (12 jaar, in groep 8 van De Harlekijn)! Tess las voor uit De Magische Apotheek van Anna Ruhe.

Tess zal namens de gemeente Son en Breugel worden afgevaardigd voor de Brabantse halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd, die op zaterdag 11 maart plaats vindt. En vervolgens misschien wel naar de Brabantse finale en de landelijke finale door gaan. We wensen haar heel veel succes. Voorlopig is Tess in ieder geval, dit hele jaar: Voorleeskampioen 2023 van Son en Breugel.