Kirsten Benschop
Kirsten Benschop Foto: Ingezonden

Theatersolo Kirsten Benschop

Cultuur

Son en Breugel - Op zondag 12 maart om 15.00 uur speelt Kirsten Benschop haar voorstelling ‘Bronnen’ in de protestantse kerk, Zandstraat 26 in Son en Breugel. 

‘Bronnen’ is een ontwapenende theatervoorstelling over verbinding en (innerlijke) vrijheid en wat daarbij in de weg kan staan. Want wij kunnen wel vol zijn van klimaatbeheersing, gelijke rechten en democratie, maar wat kunnen we met deze grote wij-thema’s als we dichtbij huis vaak al moeite hebben om samen te leven en elkaar te verdragen?

Onze lontjes worden steeds korter, we gaan steeds sneller de barricades op en democratie verwarren we met persoonlijke vrijheid. Ook de kerk als samenbindende factor lijkt verdwenen en God deden we misschien wel samen met die kerk weg. Onrustig zijn we, zoekend, en het lijkt of we maar geen grond kunnen vinden om in te wortelen.

In deze theatervoorstelling gaat Kirsten op zoek naar hoe het misschien ook kan. Ze gaat hiervoor te rade bij klassieke en hedendaagse schrijvers, filosofen en religieuzen uit verschillende tradities. Wat hebben zij ons vandaag te zeggen als het gaat om verdraagzaamheid, verbinding en vrijheid? Kunnen zij een ander licht werpen? Ervaringen uit haar eigen leven worden aaneengeregen met verrassende verhalen en inzichten van deze ‘bronnen’. Warm, wijs, kinderlijk eenvoudig soms, inspirerend en hoopgevend.

Acterend, vertellend en beeldend zet Kirsten met ‘Bronnen’ na haar voorstellingen ‘Wie stenen losbreekt’, ‘Adempauze’, ‘Spiegeltijd’ en ‘Die Ik Ben’, opnieuw een ijzersterke en vernieuwende theatersolo neer, integer én expressief, omlijst met muziek.

U bent van harte uitgenodigd voor deze voorstelling in de protestantse kerk in Son en Breugel. Na afloop is er een collecte. Er is gelegenheid om nog even na te praten na de voorstelling.