Een aantal leerlingen van bassischool De Bloktempel bij de zonnebrandcrème dispenser
Een aantal leerlingen van bassischool De Bloktempel bij de zonnebrandcrème dispenser Foto: Wil Feijen

Son en Breugel samen sterker stelt zonnebrandcrème dispensers beschikbaar

Algemeen

Son en Breugel - Vorige week vond de lancering plaats van het Zonnebrandproject van Son en Breugel samen sterker. Dit project is ontstaan uit de opbrengst van Son en Breugel samen sterker en specifiek bedoeld voor alle inwoners van Son en Breugel. Door het beschikbaar stellen van zonnebrandcrème dispensers inclusief zonnebrandcrème wil de organisatie een bijdrage leveren aan het verhogen van de bewustwording van de risico’s op huidkanker door de zon.

Redactie: Corry van Asseldonk
Foto: Wil Feijen 

Alle scholen, kinderdagverblijven en sportparken in Son en Breugel zijn voorzien van herkenbare Son en Breugel samen sterker zonnebrandcrème dispensers. Annette Keepers, lid van de werkgroep Son en Breugel samen sterker, licht dit toe: “Huidkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker en met dit project willen we graag bijdragen aan de preventie hiervan. Het doel is om bewustwording te creëren en het belang van het gebruik van zonnebrandcrème onder de aandacht te brengen. Naast bewustwording willen we graag bijdragen aan een gedragsverandering. Hoe? Door ervoor te zorgen dat mensen zich ook daadwerkelijk kúnnen insmeren, op een gemakkelijke en laagdrempelige manier.”

Eén van de scholen die zonnebrandcrème dispensers heeft ontvangen, is basisschool De Bloktempel. Naast de dispensers, is ook een lespakket beschikbaar gesteld aan alle basisscholen. “De kinderen van basisschool De Bloktempel krijgen informatie over het project door de leerlingenraad van onze school”, vertelt Ellen Meeuwsen-Frank, betrokken bij de leerlingenraad en adjunct-directeur van De Bloktempel. “Zij gaan deze week de klassen in om de leerlingen te vertellen hoe belangrijk het is om te smeren als ze naar buiten gaan. Ook krijgen de ouders hierover een nieuwsbrief”.

Op deze manier worden kinderen zich al op jonge leeftijd bewust van het belang van goed smeren. Ze komen de dispensers daarnaast niet alleen op school tegen, maar ook op de sportclub waar ze in de volle zon hun sport beoefenen. Door de dispensers op meerdere plekken in het dorp beschikbaar te stellen, worden de inwoners van Son en Breugel hier steeds op een laagdrempelige manier op geattendeerd. Schijnt het zonnetje, maak hier dan gebruik van!