Thijs van Leeuwe
Thijs van Leeuwe Foto: Nederlands Frituurcentrum

Thijs van Leeuwe: “Keurmerk Goed Gefrituurd zorgt voor erkenning”

Algemeen

Son en Breugel - Thijs van Leeuwe, eigenaar van Restaria De Smickel in Son en Breugel, streeft voortdurend naar verbetering. Sinds 2018 leidt hij dit frituurbedrijf en pronkt in 2024 opnieuw met het keurmerk Goed Gefrituurd in zijn zaak. Zijn carrière in de cafetariawereld begon als jonge medewerker in Veldhoven, waar zijn toenmalige werkgever, nu zijn schoonvader, hem de kans gaf om vanaf 2012 als bedrijfsleider en vanaf 2018 als eigenaar cafetaria De Smickel te runnen.

De Smickel heeft zich in Son en Breugel gevestigd als een begrip, waar klanten tegen betaalbare prijzen gezellig uit eten kunnen. Met een zitgedeelte voor 100 personen binnen en een terras met 75 stoelen, evenals een zaaltje voor feesten en partijen, is er ruimte voor diverse gelegenheden. Van Leeuwe benadrukt dat ze vooral op zondag veel lokale bezoekers trekken.

Van Leeuwe deelt trots de behaalde score van 98 procent bij het laatste mystery guest-bezoek

De zaak heeft recentelijk een make-over ondergaan, waarbij het terras en het zaaltje achterin zijn vernieuwd. Van Leeuwe benadrukt dat deze vernieuwingen het warme huiskamergevoel weerspiegelen dat ze hun klanten willen bieden.

Dit jaar ontving Restaria De Smickel weer het keurmerk Goed Gefrituurd een keurmerk dat hij sinds 2021 ontvangt, en waarvoor De Smickel zich elk jaar opnieuw moet bewijzen.

Het keurmerk Goed Gefrituurd, biedt erkenning voor het vakmanschap van De Smickel en stelt hen in staat zich te onderscheiden door kwaliteit te leveren.

Communicatie over het keurmerk gebeurt via het ophangen van het certificaat en het ProFri-schild in de serre, het delen van berichten op sociale media en regelmatig contact met de lokale krant. Van Leeuwe deelt trots de behaalde score van 98 procent bij het laatste mystery guest-bezoek.

Restaria De Smickel profileert zich sinds 2012 met specialiteiten als huisgemaakte spare ribs, gamba’s op diverse manieren en maaltijdsalades. De zaak merkt een verschuiving in consumentengedrag, met een afnemende populariteit van afhaalmaaltijden en een stijgende bezetting in het zitgedeelte. Van Leeuwe benadrukt dat ze een betaalbare restaurantbeleving bieden, wat hun kracht is binnen de lokale gemeenschap.

Restaria De Smickel, Veerstraat 24, 5694 AC Son en Breugel, www.restariadesmickel.nl