Gregory Page
Gregory Page Foto: Lazy Sonnie Afternoon

Gregory Page en May Maema bij Lazy Sonnie Afternoon

Cultuur

Son en Breugel - Komende editie van Lazy Sonnie Afternoon op zondag 6 november kent opnieuw een prachtige bezetting: opener is May Maema (NL), gevolgd door de hoofdact Gregory Page (UK/USA).

Gregory Page (Londen, 14 april 1963) is een Amerikaanse zanger, gitarist, filmmaker en muziekproducent. Hij groeide op in een muzikale familie. Zijn grootvader Dave Page was een bekend Uilleann piper in de jaren ‘30 van de twintigste eeuw. Gregory groeide op met Ierse muziek en verhalen. Daarnaast werd hij ook beïnvloed door de jazzgrammofoonplaten (Billie Holiday, Bessie Smith, Sara Vaughn) van zijn moeder. De groep ‘The Beat-Chics’, waar zijn Ierse moeder Moyra Page deel van uitmaakte, stond in het voorprogramma van twee concerten van The Beatles in Spanje in augustus van 1965. Zijn vader Gregory Hovelian maakte deel uit van de Franse popgroep ‘The Martians’.

Romanticus
In september 1976 emigreerde Page naar Californië in de Verenigde Staten. Na een reeks bijzondere baantjes begon hij serieus zijn eigen muziek op te nemen en te produceren. Tegenwoordig woont hij in het zuiden van Californië en toert hij regelmatig door Europa en Australië.

Gregory Page is een onverbeterlijke romanticus. Nostalgie is wat hem betreft geen vies woord, en zijn werkdag bestaat bij voorkeur uit dagdromen in het park. De geboren Londenaar woont al sinds zijn tienerjaren in San Diego, waar hij na de nodige avonturen in diverse bands langzaam zijn eigen niche uitwerkte. Hij werd een grootheid op het gebied van blues, americana en ragtime, die overal ter wereld optrad.

Nederland is echter zijn tweede thuis. Hij speelde op de grootste podia van Nederland (Paradiso, Melkweg, Muziekgebouw Eindhoven, 013), maar nu dus voor het eerst bij Lazy Sonnie Afternoon.

Rauwe pure sound
May Maema vormt samen met Ailig een muziekduo dat geboren is uit twee verschillende werelden, die op het podium samensmelten. Ailig (Ailig Macleod Moreno) zorgt met zijn jarenlange ervaring als straatmuzikant en zijn rauwe pure sound voor een stevige bedding. Vanuit verschillende invalshoeken voegt May Maema met haar eerlijkheid en kwetsbaarheid een eigenzinnige sfeer aan het geheel toe. Deze twee spelen louter eigen werk en nemen je mee op een muzikaal avontuur. Zij laten zich inspireren door muziek met invloeden uit o.a. de soul, folk, blues, pop, jazz, kleinkunst en akoestische rock.

Aanvang 15.30 uur, Kapelzaal kloosterhotel La Sonnerie, Nieuwstraat 45, Son en Breugel. De entree voor deze prachtige muzikale middag bedraagt 10 euro.