Het Guy Verlinde Duo (België).
Het Guy Verlinde Duo (België). Foto: Lazy Sonnie Afternoon

Lazy Sonnie Afternoon start na zomerstop met Guy Verlinde en Olivier Vander Bauwede

Algemeen

Son en Breugel - Na een warme zomer en een verdiende vakantie gaat ook Lazy Sonnie Afternoon weer van start. Met op zondag 4 september als hoofdact het Guy Verlinde Duo (België). Voor de vaste bezoekers vast geen onbekende. Hij wordt vergezeld door klasse-muzikant Olivier Vander Bauwede. De uit Bergeijk afkomstige Rosa Spruit zal de middag starten met een (deels eigen) Nederlands repertoire.

 Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band “The Mighty Gators” non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums op en speelde in verschillende prestigieuze clubs en op internationale festivals waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck. In de afgelopen jaren toerde hij in kleine bezetting met de akoestische luistersongs van zijn album “All Is Forgiven” en liet zien dat hij naast de blues ook thuis is in de Americana en het singer-songwriter genre.
Het album Standing In The Light of a Brand-new Day is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie, maar zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd. Guy laat zich bijstaan door de jonge klasse muzikant Olivier Vander Bauwede. Hij is één van de nieuwe lichting Gentse blues muzikanten. Beïnvloed door Steven De Bruyn (El Fish, The Rhythm Junks) verkent hij met zijn mondharmonica’s de meest verscheidene muziekstijlen en gaat hij heel wat verder dan de traditionele blueslicks.
Tijdens dit concert zal de focus liggen op de songs van zijn laatste album. Guy Verlinde kennen we als de energieke performer, maar hij laat zich steeds liever van zijn meest ingetogen kant zien. Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

Rosa Spruit (NL) werd geboren in hartje Utrecht, leerde er praten en groeide daarop tot haar 7e verjaardag. Toen verhuisde ze met het gezin naar een oude boerderij in het verre buitengebied van Bergeijk op 10 meter van de Belgische grens. Daar in de dorpen rond Bergeijk/Eersel speelde haar jeugd zich af. Een gebied waar het dialect en de zachte G vast onderdeel van de taal zijn. Maar niet van haar taal. Een gebied waar het leven voor jongeren vrij is, de kroegen altijd open zijn ook al ben je nog geen 18. Maar intussen riep de stad, dus na de middelbare school vertrok ze al snel weer naar de stad en woont ze nu het merendeel van haar tijd in Maastricht waar ze studeert. ‘Tussen stad en platteland’ is een concert waarin Rosa de mooiste dialect nummers in het Nederlands zingt en dat mixt met songs van echte stadse zangers en haar eigen repertoire, dit vaak met humoristische verhalen over het leven en de songs. Pop, soul, blues, rock ‘n’ roll en fijne ballads.


Lazy Sonnie Afternoon vindt zondag 4 september om 15.30 uur plaats in de Kapelzaal van Kloosterhotel La Sonnerie. Wil je erbij zijn? Tickets ad €10,- kunnen online worden besteld en betaald via de link op onze website. Tevens kan voor aanvang een ticket worden gekocht in La Sonnerie.