Scott Mickelson imponeert bij Lazy Sonnie Afternoon
Scott Mickelson imponeert bij Lazy Sonnie Afternoon Foto: Annie Maessen

Scott Mickelson imponeert bij Lazy Sonnie Afternoon

Cultuur

Lazy Sonnie Afternoon beleefde een prachtige editie met een concert van de Amerikaanse muzikant Scott Mickelson, met de nog jonge Tilburgse singer-songwriter Jacques Ellis in het voorprogramma. 

Jacques Ellis maakte muziek waar het publiek direct stil van werd; bijna ijle gitaarmuziek, waarbij het leek of zijn vingers de snaren niet raakten. Zijn stem is zacht, enigszins hoog, maar wel met een bepaalde kracht en zeker met overtuiging. Deze combinatie was uitgesproken kwetsbaar. Jacques Ellis deed sterk denken aan Nick Drake, een artiest zo bleek later, die hij zeer bewondert. Hij speelde vooral nieuwe eigen composities die handelden over zijn jong overleden moeder en een verloren gegane liefde, nummers die volgend jaar op zijn tweede album Whatever We Release zullen uitkomen. De cover Simple Twist of Fate van Bob Dylan was ronduit subliem, het slotnummer Cemetary ontroerend mooi. Jacques Ellis is iemand die het volgen waard is, alleen al om het feit dat hij zijn eigen weg gaat.

Na een korte pauze volgde het optreden van Scott Mickelson uit San Francisco, USA, met begeleiding van de Britten Jon Bucket op keyboards en Lee Moulding op drums. Een hele andere stijl, een mix van alt-folk, roots en veel van hemzelf, en veel meer aanwezig ook met zijn krachtige stem en intensieve speelstijl op gitaar en banjo. Zijn melodieuze songs zijn vooral politiek en maatschappelijk georiënteerd en doen soms denken aan Steve Earle. De meeste songs waren van zijn voorgaande albums, zoals het indrukwekkende Odd Man Out en Jagged Tooth, en de laatste song Break It Like A Glowstick was van zijn komende album. Naarmate het concert vorderde, nam ook de intensiteit toe, wat bijvoorbeeld resulteerde in een prachtige uitvoering van Hercules & Iron Man van het album Flickering, met een wervelende keyboardsolo van Jon Bucket. Een echt prachtig concert in de fraaie Kapelzaal van La Sonnerie. Scott Mickelson gaf aan het een van de mooiste decors te vinden waarop hij ooit speelde!

Op 6 november vervolgt Lazy Sonnie Afternoon met een concert van de Engels-Amerikaanse zanger-gitarist Gregory Page, een grootheid op het gebied van blues, americana en ragtime, die op alle podia ter wereld optrad. Page woont momenteel in Californië, USA. Voorprogramma is May Meama, singer-songwriter uit Nuenen.