Scott Mickelson bij Lazy Sonnie Afternoon
Scott Mickelson bij Lazy Sonnie Afternoon

Scott Mickelson bij Lazy Sonnie Afternoon

Algemeen

Son en Breugel - Na het prachtige optreden van Rosa Spruit en de Belg Guy Verlinde in september heeft het akoestische rootspodium Lazy Sonnie Afternoon zondag 2 oktober opnieuw een topbezetting in de Kapelzaal van La Sonnerie.

De Amerikaan Scott Mickelson is een artiest/producer uit San Francisco. Zijn debuutalbum ‘Flickering’ stond op de Grammy-lijst voor Best Folk Album en Best Roots Music Performance. De opvolger ‘A Wondrous Life’ kreeg geweldige recensies in de VS en daarbuiten, wat leidde tot zijn eerste Europese tour in 2019. Hij produceerde onlangs de veelgeprezen benefietcompilatie Blanket The Homeless, met onder meer Grammy-winnaar Fantastic Negrito. In 2020 bracht Mickelson ‘Drowning In An Inflatable Pool’ uit, en kreeg wederom lovende recensies in de VS en Europa. Op 19 november 2022 ging de eerste single/video ‘Unarmed American’ in première op Americana UK. Het veelgeprezen nieuwe ‘Known To Be Unknown’ werd uitgebracht in april 2022; dit is zijn vierde album met bezwerende rootsrock, die een heel eigen invulling geeft aan het americanagenre.

Als ‘opener’ treedt Jack Ellis op (geboren als David van den Berg), een Helmondse singer-songwriter. Door te schrijven over zijn rouwverwerking na het verlies van zijn moeder op tienjarige leeftijd, heeft Jack een manier gevonden om muziek te creëren als ontsnapping en om innerlijke rust en duidelijkheid te vinden. De liedjes op zijn debuutalbum ‘Whatever You’ve Brought’ zijn zowel dromerig als intiem. In de muziek van Jack Ellis is het zoeken naar waarheden de kern. Hij heeft met de singles ‘Swimming’ en ‘Poetry & Song’ aanzienlijke aandacht gekregen op de radio en Spotify-playlists; ook vele goede recensies waren het gevolg van zijn debuut.

De entree bedraagt 10 euro, aanvang 15.30 uur, Kapelzaal La Sonnerie, Nieuwstraat 45, Son en Breugel.

Deze Lazy Sonnie Afternoon wordt afgesloten met een daverende afterparty vanaf 17.30 uur in de lounge van La Sonnerie. Huisband Caponata brengt een heel nieuw repertoire waarbij de beentjes van de vloer kunnen. De afterparty is vrij toegankelijk.