EénvanZin in Engeland
EénvanZin in Engeland Foto: CorvdGraaf

Zangvereniging EénvanZin in Londen

Cultuur

Son en Breugel - Van 28 april t/m 1 mei was zangvereniging EénvanZin in Londen. Absoluut hoogtepunt van de reis was het gezamenlijke concert met het Londense City Chorus dat gegeven werd in St. Giles Cripplegate, een Anglicaanse kerk in hartje Londen. Na een gezamenlijke repetitie waarbij beide koren aan elkaar konden wennen en de laatste puntjes op de i werden gezet, begon om 19.30 uur het concert in de goedgevulde kerk. En het werd een prachtig concert. Beide koren zetten hun beste beentje voor, zeker bij de liederen die gezamenlijk werden gezongen. Voor beide koren was het een hele ervaring, ook omdat een gedeelte werd gezongen met de dirigent en pianist van het andere koor.

Londens City Chorus komt naar Son en Breugel

Deze ervaring kunt u ook gaan meemaken, en wel op zaterdag 20 mei in het Dommelhuis (Vestzaktheater) in Son en Breugel. Het Londense City Chorus komt dan hiernaartoe en daarmee is de uitwisseling compleet. Net als in Londen staan er werken van o.a. Haydn, Mozart, Fauré en Vivaldi op het programma, met daarnaast populaire songs in diverse talen.

Het Londense koor zingt o.a. een medley uit de musical Oliver!, een vrolijk stuk met verrassende wendingen.

Gezamenlijk wordt o.a. het stuk ‘We’ll play our part’ uitgevoerd. Het stuk is gecomponeerd in coronatijd door Paul Ayres, de dirigent van het City Chorus. Na de Russische inval in 2022 heeft EénvanZin het ontroerende ‘Bozje Velikij’ (Gebed voor Oekraïne) in het repertoire opgenomen, en ook op dit concert zal het niet ontbreken.

Alles bij elkaar een prachtig concert dat u niet mag missen. Toegangskaarten à € 7,50 zijn te bestellen via www.vestzaktheaterson.nl.