Afbeelding

Van vakkenvuller tot supermarkt baas

Human Interest

Hij zou eigenlijk een boek moeten schrijven: "Hoe word ik een supermarktmanager". Het zou een inspirerend verhaal worden vol levenslessen en bruikbare tips geschreven door Erik Gorissen .

Deze gedroomde en nog jonge 'auteur' (28 jaar) is geboren, getogen en woonachtig in Son en Breugel. We zoeken hem op om zijn ongeschreven verhaal te horen en worden hartelijk ontvangen in een gezellige woning in het Sonniuspark.

Door: Arjen Strik

Een praktijkmens
"Voor mijn ouders was het een heftige schok dat ik op mijn zeventiende van school af ging. Ik was gestart met een MBO-opleiding 'Marketing en Communicatie'. Maar kwam er zoetjes aan achter dat zo'n theoretische opleiding niks voor mij was. Ik was een praktijkmens, alleen wist ik dat toen nog niet".

Vakkenvuller
"Bij de PLUS supermarkt in de Gentiaan zag ik een briefje hangen met een oproep 'vakkenvuller' gezocht. Dat leek mij aanvankelijk helemaal niks. Maar uit het gevoel toch iets om handen te willen hebben heb ik gesolliciteerd en tot mijn verrassing werd ik aangenomen.
Voor mij werden opeens begrippen als 'First In, First Out' en 'Spiegelen' concreet. Ik zag dat de de winkel daardoor een verzorgde uitstraling kreeg en de klanten hun producten makkelijker konden vinden. Ik raakte meer en meer geinteresseerd in de wereld van de supermarkt omdat ik er achter kwam dat de PLUS midden in de samenleving staat. Door mijn inzet, enthousiasme en gedrevenheid kwam ik in het vizier van de toenmalige ondernemer van de PLUS Supermarkt in de Gentiaan. Met hem, Mathieu Rijsemus, heb ik een toen een traject afgesproken waarmee ik door kon doorgroeien middels het volgen van diverse opleidingen bij de 'PLUS-academy' en het doorlopen van verschillende functies. Inmiddels kende ik de 'ins en outs' van het bedrijf als mijn broekzak en kreeg steeds meer verantwoordelijkheden".

Bedrijfsleider
"Mathieu Rijsemus, runde ook een PLUS supermarkt in Asten. Daar onstond een vacature voor een bedrijfsleider. De heer Rijsemus polste of ik daar wellicht belangstelling voor had. Ik hoefde daar niet lang over na te denken. Het aansturen van een supermarkt leek me geweldig.
Ik ben 5 jaar bedrijfsleider geweest van de PLUS in Asten. Ik ben in die tijd gestart met het volgen van de aspirant ondernemers opleiding. Was vroeger studeren voor mij een 'van ver mijn bed show', nu smulde ik ervan, was zeer fanatiek en wilde de beste zijn".

Supermarktmanager
"Mijn droom was een zelfstandig eigenaar en manager van een PLUS filiaal worden. PLUS stelt hierbij de eis dat je dan de opleiding 'small retail management', een WO-opleiding via business school Nijenrode behaald. Ook dat is me gelukt en toen de PLUS in Asten te koop werd aangeboden heb ik niet lang geaarzeld. Een eigen filiaal te beheren was mijn passie en droom. De vrijheid te hebben om op mijn manier de beste supermarkt uit de buurt te worden, inspireert mij dagelijks".

Tot zover het succes verhaal van Erik Gorissen. We zijn er van overtuigd, dat er nog vele mooie hoofdstukken aan dit denkbeeldige boek toegevoegd zullen worden en wensen deze gepassioneerde ondernemer veel succes om zijn dromen verder werkelijkheid te laten worden.