Vlogger Job Teijgeman
Vlogger Job Teijgeman Foto: Wil Feijen

Volg vlogger Job Teijgeman op Youtube

Human Interest

Son en Breugel - In ons dorp wonen vele bekende mensen zoals o.a. voetballers, motorcrossers, zangers, wetenschappers, schrijvers en cabaretiers. Maar wist u dat wij een echte Vlogger in ons midden hebben? Om u de waarheid te vertellen. Ik wist zelf niet eens wat een Vlogger is.  Onlangs presenteerde SWZ Zonhove een boek over hun nieuwbouwplannen aan wethouder Frenken. Daar zat Job Teijgeman (25 jaar) ook aan tafel en vertelde enthousiast dat hij werkte bij Media & Zo, betrokken was bij het boek en in zijn vrije tijd Vlogger is. Dat maakte mij nieuwsgierig: Wie is Job en wat is een Vlogger?

Door: Arjen Strik
Foto: Wil Feijen

Een Vlog is een video verslag
Het was een gezellige drukte bij Media & Zo op de Nieuwstraat. Job had een kamertje voor het interview geregeld, maar eerst moest er nog een foto gemaakt worden. Er ontstond een technisch gesprek tussen onze fotograaf en Job. "Wist je dat een foto wel 56 MB ruimte neemt," zegt Wil. Job laat trots zijn Vlog camera aan Wil zien. Ondertussen las ik mijn aantekeningen nog even die ik van Wikipedia heb gehaald."Een Vlog (afkorting voor video weblog) is de benaming van een dagboek op internet, waarbij het grootste deel van het dagboek bestaat uit videobeelden. Voornamelijk beeld en geen tekst. Iemand die een Vlog maakt wordt een Vlogger genoemd. De  filmpjes staan op sites als YouTube." 

Enzo Knol is zijn idool
De foto van Job is klaar, toch maar de afbeelding met de pet naar achteren gedraaid. Op zijn T-shirt prijken de letters K&P. Hij ziet me kijken en zegt. "Die letters staan voor Knol en Power. Enzo Knol is een Vlogger waar ik een groot fan van ben. Door hem ben ik zelf Vlogs gaan maken. Ik zag hem op Youtube en dacht, dat wil ik ook. "Hoe doe je dat?"vraag ik. Hij pakt zijn mobiele camara en zegt:"Jo …. kijkers, daar ben ik weer. Ik spreek nu met de krant." Hij legt de camera weer neer en vertelt dat hij niet dagelijks een Vlog maakt. Daar heeft hij de tijd niet voor. Hij werkt  5 dagen per week bij Media & Zo en een Vlog bewerken kost hem zeker 1,5 uur. Hij vertelt: "Ik maak Vlogs van bijvoorbeeld festivals waar ik naar toe ben geweest, zoals laatst Bospop of het Festival van Hoop. Wel bekijk ik dagelijks de Vlogs van Enzo, zowel omdat ze grappig zijn maar ook om er van te leren."

DJ en paardenliefhebber 
Job woont sinds zes jaar op de Heriklaan in Son. Hij is met Zonhove in aanraking gekomen via de Emiliusschool waar hij leerling was. Oorspronkelijk komt hij uit Rotterdam maar voelt zich helemaal thuis in het gezellige Brabant. Hij heeft nog meer liefhebberijen. Zo is hij ook een fanatieke DJ en een groot paardenliefhebber. Hij zit al vanaf zijn achtste in de DJ wereld ondermeer door het bedienen van het licht en de showlampen. Laatst is hij benaderd door Twan Buijtels, van Snow-radio, met de vraag of hij een uurtje mee wilde doen in de Kiosk. Dat liep wat uit de hand want het is een hele week geworden. "Erg leerzaam, ik heb daar veel contacten opgedaan en nieuwe vrienden gemaakt en ze hadden goede apparatuur." Hij heeft daar veel goed muziek gedraaid die hij zelf niet kende. Hij is een liefhebber van Dancemuziek. Avicii is als DJ zijn grote voorbeeld. Hij was geschokt door zijn te jonge dood in 2018. Naast de muziek en het Vloggen is paardrijden ook een grote passie van Job. Edward Gal is daarbij zijn grote voorbeeld. Daarnaast heeft hij als duo nog een eigen theatershow Blacklight waarmee hij binnenkort, dankzij de nieuwe contacten, een optreden in Berkenstaete heeft.

Job Teijgeman is the 'coming man" in Son en Breugel waar we vast nog veel van gaan horen. Heeft u belangstelling voor zijn Vlog? Hij is te zien op: Youtube: Job Teijgeman
 

Parallel Wijnen
Evenement 7 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 8 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 18 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 22 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 23 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden gisteren Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen