Esther (r) had het bloemetje aangevraagd voor Mandy
Esther (r) had het bloemetje aangevraagd voor Mandy Foto: Wil Feijen

Bloem zoekt vaas

Human Interest MooiSonenBreugel Bloem zoekt vaas

Son en Breugel - De 37-jarige Mandy Klerks was een beetje sprakeloos toen haar een bloemetje werd overhandigd door DeMooiSonenBreugelKrant namens haar vriendin Esther Spronk.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Esther zag een paar weken geleden een oproep in DeMooiSonenBreugelKrant voor de rubriek ‘Bloem zoekt vaas’. Ze twijfelde geen moment om haar vriendin Mandy hiervoor op te geven; zij heeft een verschrikkelijk nare tijd doorgemaakt. “Ik heb haar zoveel mogelijk gesteund, maar dit voelde als iets extra’s wat ik voor haar kon doen”, vertelt ze als het bloemetje aan Mandy wordt overhandigd.

Telefoontje
Vorig jaar augustus kreeg Mandy een telefoontje van haar zus dat hun vader tijdens de vakantie onwel was geworden. Wat de precieze oorzaak was, was toen nog onduidelijk. En meteen diezelfde nacht in het ziekenhuis kreeg hij er een hersenbloeding bovenop. Hij raakte eenzijdig verlamd en zijn spraak was grotendeels weg. “Door de coronamaatregelen mochten wij hem ook niet zo vaak bezoeken als we wilden”, vertelt Mandy heel emotioneel. Het was een ontzettend zware klap en een zware tijd voor de familie. “Wij zijn destijds dicht bij onze ouders gaan wonen om ze te steunen en te helpen als het nodig mocht zijn”, gaat Mandy verder, “maar op deze manier en zo snel, dat hadden we niet aan zien komen. Gelukkig hebben we een hele hechte familie en waren wij er voor elkaar, en zeker voor onze moeder.”

Door dik en dun
In oktober stierf de schoonvader van Mandy na een ziekbed. Mandy: “Ook dit was sneller dan verwacht en dat maakte het nog wat erger allemaal.” Wat Esther zo mooi en zo bijzonder vindt, is dat de hele familie er voor elkaar is. Ze steunen elkaar door dik en dun, vaak ten koste van henzelf. “Eigenlijk verdient de hele familie een bloemetje”, aldus Esther. “Gelukkig gaat het iets beter met mijn vader, maar we moeten hem wel weer opnieuw leren kennen, en hij ons ook weer”, aldus Mandy.

Lief en leed
Esther en Mandy hebben elkaar 14 jaar geleden leren kennen via hun werk op Zonhove. Zij hebben samen veel lief en leed gedeeld. Esther: “Mandy heeft mij in het verleden ook heel vaak gesteund en ik ben blij dat ik op deze manier haar kan laten zien wat voor een lieve vriendin zij voor mij is.”

Volgende lege vaas
Ken jij ook iemand die een mooie bos bloemen verdient? Mail dan naar: redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en vertel waarom diegene volgens jou de volgende is die een lege vaas mag vullen.

‘Bloem zoekt vaas’ wordt mogelijk gemaakt door Bloemsierkunst Le Soleil, Markt 5, Son en Breugel.