Marian vroeg het bloemetje aan voor haar buurvrouw Els (r)
Marian vroeg het bloemetje aan voor haar buurvrouw Els (r) Foto: MooiSonenBreugel

Bloem zoekt vaas

Human Interest Bloem zoekt vaas

Son en Breugel - Els Spooren was ontzettend verrast toen zij het bloemetje uitgereikt kreeg van DeMooiSonenBreugelKrant voor de rubriek ‘Bloem zoekt vaas’. Tegelijkertijd vond ze het ook een beetje eng, want ze had totaal geen vermoeden waarvoor het was en wie hierachter zat. Buurvrouw Marian van Heesch kwam met de ontknoping.

Redacteur: Corry van Asseldonk

“Een paar weken geleden las ik in DeMooiSonenBreugelKrant een oproep voor mensen die een bloemetje verdienen. Ik dacht meteen aan Els”, begint Marian met haar verhaal. Els is zelf enig kind en zorgt veel voor haar moeder. De moeder van Els woont nog zelfstandig en Els gaat dagelijks naar haar toe en kijkt waar ze haar dan mee kan helpen. Els: “Mijn moeder heeft wel thuiszorg, maar als mantelzorger komt er toch heel veel op mij af.” Gelukkig krijgt Els hierbij ook veel hulp van haar kinderen. 

Els gaat met haar moeder naar alle verjaardagen, naar uitvaarten, afspraken in het ziekenhuis en doktersbezoek, en ze doen de boodschappen samen. Kortom, ze doet alles wat er moet gebeuren. “Omdat Ik al heel vroeg weduwe was en de kinderen toen nog klein waren, heeft mijn moeder mij destijds ook heel erg geholpen. Dus ik vind het ook fijn om iets terug te doen”, zegt ze met een lach op haar gezicht.

Els heeft drie kinderen, van wie er twee in Son en Breugel wonen en een in Maastricht, en ze heeft drie kleinkinderen. “Ik ga elke donderdag naar Maastricht om twee van mijn kleinkinderen te zien en ‘s maandags ben ik oppas oma voor mijn derde kleinkind”, lacht Els. 

Hoewel Els eigenlijk al gepensioneerd is, heeft ze toch haar contract verlengd op het Antoon Schellens College in Eindhoven. “Veel kinderen hebben een leerachterstand opgelopen vanwege de coronapandemie. Ik vind het fijn om hen te helpen bij hun verdere leerproces.” Els geeft nog vijf uur per week Nederlandse les op de school. Behalve lesgeven op school, is ze ook muzikaal aangelegd. “Ik speel al meer dan tien jaar klarinet bij harmonie Pro Honore et Virtute”, sluit ze af.

Volgende lege vaas
Ken jij ook iemand die een mooie bos bloemen verdient? Mail dan naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en vertel waarom diegene volgens jou de volgende is die een lege vaas mag vullen.

‘Bloem zoekt vaas’ wordt mogelijk gemaakt door Bloemsierkunst Le Soleil, Markt 5, Son en Breugel.