Toni (l) heeft Karin (r) opgegeven voor de rubriek 'Bloem zoekt vaas'
Toni (l) heeft Karin (r) opgegeven voor de rubriek 'Bloem zoekt vaas' Foto: Wil Feijen

Bloem zoekt vaas

Human Interest Algemeen Bloem zoekt vaas

Son en Breugel - Heel verbaasd was Karin Hanraets toen ze de voordeur opende en een bloemetje aangeboden kreeg van DeMooiSonenBreugelKrant voor de rubriek ‘Bloem zoekt vaas’. Toni Rotteveel had de oproep ‘Wie verdient een bloemetje’ in deze krant gelezen en meteen ging er een lichtje bij haar branden: het bloemetje moest in de vaas van haar buurvrouw Karin terechtkomen.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Toni: “Mijn man is vorig jaar overleden. Vanaf mei 2019 heeft hij verschillende operaties ondergaan en in september 2020 ging het zo slecht met hem dat er geen verdere behandeling meer mogelijk was. In deze periode heb ik heel veel steun gehad van dokter Van den Bogaerde, maar zeker ook van Karin, die al 34 jaar naast mij woont. Zij heeft dit bloemetje zeker verdiend.”

Bordje soep
Karin kwam, tijdens het ziekbed van Toni’s man, vaak met hem kletsen, niet over zijn ziekte maar over algemene dingen. Ook kwam ze regelmatig met een bordje soep langs. “Op de dag van de uitvaart van mijn man heeft ze voor mijn kinderen en kleinkinderen eten gemaakt. Ze bood ook nog aan dat ze bij haar konden blijven slapen. Dat doet je zo goed op zo’n moment, dat is niet uit te leggen”, vertelt Toni. Als iemand het moeilijk heeft, staat ze altijd klaar, en als ze hoort dat iemand uit haar kennissenkring overleden is, dan belt ze de familie op en vraagt met hoeveel personen zij zijn. Toni: “Diezelfde dag staat ze met een pannetje eten op de stoep.”

Voor iemand klaarstaan
Karin heeft in het verleden zelf ervaren hoe belangrijk het is als er iemand voor je klaarstaat. “Wij waren pas getrouwd en toen stierf mijn schoonvader. De buurvrouw kwam toen langs met erwtensoep en op dat moment heb ik de waarde leren kennen van iemand die op zo’n moment voor je klaarstaat”, aldus Karin.

Mensen-mens
Karin is geen onbekende in Son en Breugel: ze heeft 33 jaar als eenling meegelopen in de carnavalsoptocht, heeft een schoonheidssalon en grimeert de spelers van de Vestzakkomedie. “Ze kent het halve dorp en de andere helft van het dorp kent haar”, vult haar man Baer lachend aan. Karin is erg geïnteresseerd in verhalen van mensen en vindt het leuk om mensen te volgen. Vijftien jaar geleden is ze bij het Kruidvat gestopt, maar ze heeft nog steeds contact met haar oud-collega’s.

Volgende lege vaas
Ken jij ook iemand die een mooie bos bloemen verdient? Mail dan naar: redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en vertel waarom diegene volgens jou de volgende is die een lege vaas mag vullen.

‘Bloem zoekt vaas’ wordt mogelijk gemaakt door Bloemsierkunst Le Soleil, Markt 5 Son en Breugel.

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 17 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 18 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 20 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen