Teun en Dini Kamsteeg-Beek
Teun en Dini Kamsteeg-Beek Foto: Wil Feijen

Teun en Dini 65 jaar getrouwd

Human Interest

Son en Breugel - Teun (91) en Dini (89) Kamsteeg-Beek vieren op 25 juli hun briljanten huwelijksfeest; een grote mijlpaal in een relatie, maar zeker ook heel bijzonder in het algemeen.

Redactie: Corry van Asseldonk

Teun en Dini zijn beiden in Eindhoven geboren. Teun is de oudste van een gezin met vijf kinderen en Dini heeft één zus. “Na mijn schooltijd moest ik al snel in militaire dienst”, blikt Teun terug, “en ik heb tijdens mijn diensttijd geholpen bij de watersnoodramp in 1953. We hebben toen heel veel zandzakken moeten vullen.” Na zijn diensttijd ging Teun bij Phillips werken. “De eerste jaren in Eindhoven, daarna ben ik gaan ‘zwerven’ voor Phillips. Ik deed hoofdzakelijk administratief werk en werd steeds op verschillende plekken ingezet, soms maar voor een paar dagen. Er was ook een periode dat ik contant geld op moest gaan halen bij verschillende banken voor de salarissen van het personeel. Het geld werd in een plastic zak gestopt en ik ging vervolgens nog even naar de markt om een boodschap te doen voor mijzelf. Dat is nu onvoorstelbaar”, aldus Teun. Na 40 jaar trouwe dienst bij Phillips kreeg hij een koninklijke onderscheiding en ging hij met pensioen.

Dini is na de lagere school nog twee jaar naar de middelbare school gegaan. Toen werd ze ziek en heeft daardoor bijna een jaar in bed gelegen. Nadat ze was hersteld, is ze ook bij Phillips gaan werken, waar ze zich opwerkte tot secretaresse. “Ik heb daar een hele fijne tijd gehad”, blikt Dini terug.


Teun en Dini Kamsteeg-Beek - Wil Feijen

Dini en Teun hebben elkaar leren kennen via een jeugdvereniging die fietstochten organiseerde. “Mijn oog viel meteen op Dini”, lacht Teun, “ik had al vrij snel uitgevonden waar ze woonde. Ik ben ernaartoe gegaan en had het geluk dat ze de volgende dag jarig was. Ik werd meteen uitgenodigd voor haar verjaardag.” Na vijf jaar verkering te hebben gehad trouwden ze in 1957. Hun eerste appartement stond in de wijk Stratum in Eindhoven. Na op verschillende plekken in Eindhoven gewoond te hebben, kwamen ze uiteindelijk 15 jaar geleden in Son terecht. Teun en Dini hebben twee zonen en een dochter, zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Hoewel Teun en Dini nooit een rijbewijs hebben gehad, zijn ze wel vaak op vakantie gegaan. Zo zijn ze 16 keer in de winter in Benidorm geweest. “We hebben heel veel van Europa gezien”, vertelt Dini, “Teun zocht altijd precies uit hoe we met de trein, bus of vliegtuig ergens konden komen. En op onze vakantiebestemming huurden we een fiets of maakten lange wandelingen.” Teun: “Eerst met onze kinderen en later ook samen. We hadden altijd een actieve vakantie. Van elke reis maakte Dini een fotoalbum. Er staan hier wel 50 fotoalbums in de kast. Als de kinderen nu op vakantie gaan, krijgen ze waardevolle tips van mij.”

“We hebben een rijk leven gehad. Met een halve portemonnee hebben we het heel goed gehad. Ik ben heel dankbaar dat we nu heel veel steun krijgen van onze kinderen en schoonkinderen”, vertelt een dankbare Dini. “We wonen heel mooi in een seniorenwoning in de wijk ’t Zand met een prachtig uitzicht waar we heel erg van genieten. We hebben geen van beiden ooit in een ziekenhuis gelegen. Nu beginnen er wat mankementjes te komen, maar onze lachspieren werken nog steeds”, zegt Teun glimlachend.

Teun en Dini gaan hun 65-jarig huwelijksfeest vieren bij La Sonnerie, met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. DeMooiSonenBreugelKrant wenst deze lieve mensen een geweldig mooi feest.

Teun en Dini Kamsteeg-Beek