5-jarig jubileum AutoMaatje feestelijk gevierd
5-jarig jubileum AutoMaatje feestelijk gevierd Foto: Wil Feijen

5-jarig jubileum AutoMaatje feestelijk gevierd

Human Interest

Son en Breugel - Op donderdag 3 november 2022 bestond AutoMaatje Son en Breugel precies vijf jaar en dat verdiende een feestje. ’s Middags was er in de Vestzaktheaterzaal van het Dommelhuis een ontvangst voor de deelnemers van AutoMaatje Son en Breugel, en ’s avonds werden alle vrijwilligers verwelkomd in de foyer van het Dommelhuis.

Rond twee uur in de middag was het een drukte van belang voor het Dommelhuis. Maar liefst tweeëntwintig chauffeurs reden af en aan om ruim 70 gasten, die niet op eigen gelegenheid konden komen, naar het jubileumfeest te brengen. De mensen van Carrousel Werkt stonden klaar om de 120 mensen naar de feestzaal te begeleiden. Daar stonden de versierde gebakjes van ‘t Sons Bakhuys, gesponsord door Stichting Kruiswerk S&B, al klaar, en iedereen werd voorzien van een kopje koffie of thee. Daarna sprak Evelyn Kreukniet, hoofdcoördinator van AutoMaatje SonenBreugelVerbindt, een welkomstwoordje uit. Ze benadrukte dat de vervoersservice van SonenBreugelVerbindt alleen maar een groot succes kon worden omdat er door de deelnemers zo enthousiast en veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Zangeres Bertine van den Boom verhoogde de sfeer met mooie chansons en meezingers. 

Rond 16.00 uur werd iedereen door ‘zijn’ chauffeur naar huis gebracht. Rond 18.15 uur arriveerden de chauffeurs in het Dommelhuis. Burgemeester Hans Gaillard heette iedereen welkom. Hij is er trots op dat AutoMaatje in Son en Breugel zo goed zorgt voor vervoer voor onze minder mobiele dorpsgenoten. Daarnaast ziet hij dat al deze vrijwilligers ook een bijdrage leveren aan meer verbinding tussen bewoners onderling, hetgeen vroeger op andere manieren gebeurde, bijvoorbeeld door kerken. 

Gestage groei
Op de trappen werd een vrolijke groepsfoto gemaakt, waarna er genoten kon worden van een heerlijk buffet van Flavours. Terwijl iedereen met een glaasje lekkers kon uitbuiken, haalde hoofdcoördinator van het eerste uur, Evelyn Kreukniet, herinneringen op. Er is vanaf het begin een gestage groei te zien in het aantal ritten, met een dipje in het eerste coronajaar 2020. Het zou zomaar kunnen dat 2022 de vijfduizend ritten gaat aantikken. In haar toespraak werden velen met cadeautjes bedankt. SonenBreugelVerbindt bedankte de eerste twaalf chauffeurs (die nog steeds rijden) met wijn van Gall&Gall, de vier telefonistes van Berkenstaete met bloemen van Le Soleil, en de 3 assistent-coördinatoren met bonbons van ’t Sons Bakhuys. De ANBW, de bedenker van AutoMaatje, zorgde voor bloemen voor de vier coördinatoren.

Als prachtig sluitstuk kwamen niet veel later De Drie Vraagtekens al spelend de zaal in gelopen. Ze speelden op de ‘preekstoel’ o.a. ‘Kom van dat dak af’ en vervolgens veel liedjes die ze op een of andere manier in verband brachten met AutoMaatje rijden. Weer afgedaald naar de tafels brachten deze vijf vrolijke muzikanten serenades aan de gasten en kregen ze velen aan het meezingen. De sfeer was goed en stilzitten was lastig; er werd zelfs een bescheiden old-school foxtrotje gedanst.

Het was een geweldige viering van het eerste lustrum van ANWB AutoMaatje. Het streven van AutoMaatje van SonenBreugelVerbindt is om elk jaar rond november een fijne bijeenkomst te regelen, waar deelnemers, chauffeurs en andere betrokkenen elkaar kunnen ontmoeten. Als u zin heeft om ook te gaan rijden, of als u minder mobiel bent en behoefte heeft aan vervoer, neem dan contact op via 0499-209609 of mail: automaatje@sonenbreugelverbindt.nl

5-jarig jubileum AutoMaatje feestelijk gevierd
5-jarig jubileum AutoMaatje feestelijk gevierd
5-jarig jubileum AutoMaatje feestelijk gevierd
5-jarig jubileum AutoMaatje feestelijk gevierd
5-jarig jubileum AutoMaatje feestelijk gevierd
5-jarig jubileum AutoMaatje feestelijk gevierd