Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen

Ongeloof over oplossingen parkeerprobleem centrum

Politiek

Son en Breugel - Op dinsdag  14 februari was er een informatiebijeenkomst over parkeren in het centrum van Son en Breugel op het gemeentehuis. 

Door: Adrie Neervoort

Veel ondernemers en bewoners van een huis of appartement in het centrum van Son en Breugel waren aanwezig. Zij kregen een presentatie van cijfers en feiten over het parkeren in het centrum. Deze cijfers waren het gevolg van een onderzoek dat Spark, een gespecialiseerd bureau op het gebied van parkeren, heeft gedaan in het centrum wat betreft de vraag en aanbod van het parkeren.

Na tellingen in het centrum en berekeningen kwam Spark tot de conclusie dat er 8 parkeerplaatsen meer nodig waren dan er nu zijn.  De verbazing hierover was groot bij het aanwezige publiek. Ook stelde het bureau door onderzoek vast dat het probleem op donderdag het grootst was maar dat het piek moment van dit probleem maar twee uurtjes duurde. Wederom ongeloof bij het aanwezige publiek, zij ervaren dit namelijk in de praktijk totaal anders. 
Veel aanwezigen noemden  voorbeelden vanuit de praktijk die het probleem  toch duidelijk in beeld brachten maar niet overeen kwamen met de cijfers uit het onderzoek.
Zij die dachten dat de avond bedoeld was  om over het probleem te praten en van gedachten te wisselen waren teleurgesteld en  kregen het gevoel dat  alles al was geregeld. Op verschillende vragen kwam dan ook geen concreet antwoord en ook de zorgen die er waren over al de nieuwbouw en het gevolg hiervan op de parkeerproblematiek werden niet gedeeld door de gemeente.  Volgens wethouder Visser zouden de bewoners van deze nieuwe  locaties  op eigen terrein kunnen parkeren. Maar hoe zit het dan met het MFA en de nieuwe Kerk die alleen bezoekers krijgen?

Ondanks dat de gemeente door middel van een extern onderzoek en onderbouwde cijfers , het parkeerprobleem in beeld wilde brengen is het beeld bij velen die in het centrum wonen en werken totaal anders. De parkeerplaatsen die verdwijnen door de nieuwbouw van het MFA en de nieuwe kerk lijken dan ook niet meegenomen in het onderzoek

De voorgestelde oplossingen  voldoen niet in de ogen van het aanwezige publiek waaronder ook een vertegenwoordiging van de ondernemersvereniging OVSB. Maar ook aangedragen voorstellen van o.a. de ondernemers uit het centrum vinden geen gehoor bij de gemeente.
Duidelijk is dat de avond bedoeld om draagvlak te vinden voor de oplossing van het mogelijke parkeer probleem niet geslaagd is.  Het probleem is niet op te lossen met 8 parkeerplaatsen extra, er zijn zeker gelet op de toekomst, ingrijpende maatregelen nodig, aldus een ondernemer uit het centrum.
 

Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen