Wethouder Kees Vortman naast zijn collega wethouders, Peet van de Loo (links) en Suzan van de Goor-Gelens (rechts)
Wethouder Kees Vortman naast zijn collega wethouders, Peet van de Loo (links) en Suzan van de Goor-Gelens (rechts) Foto: Sanne

Oud-wethouder Kees Vortman nieuwe wethouder in Waalre

Politiek

Son en Breugel / Waalre - Kees Vortman, oud-wethouder en oud-raadslid van de gemeente Son en Breugel, is benoemd tot wethouder in de gemeente Aalst-Waalre.

Redactie: Adrie Neervoort

De 53-jarige Kees Vortman was wethouder in Son en Breugel van 2016 tot en met 2018, daarna keerde hij terug als raadslid in de gemeenteraad van Son en Breugel, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Vortman besloot dat hij niet meer zou terugkeren als raadslid voor de VVD. Na zijn afscheid uit de Sonse politiek kreeg hij uit handen van burgemeester Hans Gaillard een koninklijke onderscheiding.

Vortman vond het wethouderschap erg leuk en de twee jaar in Son erg kort en ziet genoeg uitdagingen in Waalre, en waar hij hoopt als wethouder het verschil te kunnen maken. Anders dan de gemeente Son en Breugel was de gemeente Waalre specifiek op zoek naar ontkleurde kandidaten (niet gebonden aan een politieke partij. Vortman werd uiteindelijk uit meerdere kandidaten gekozen.
Vortman blijft in Son en Breugel wonen, maar sluit een verhuizing later niet uit. “Waalre is ook een mooie gemeente om in te wonen”, aldus de nieuwe wethouder.

Connectie
Naast Kees Vortman (VVD) zullen ook Peet van de Loo (D66) en Suzan van de Goor-Gelens (CDA) als wethouders deel uitmaken van het college van Waalre. Dat er al langer een connectie is tussen Waalre en Son en Breugel blijkt wel uit het feit dat Paul van Liempd, die dit jaar stopte als wethouder in Son Breugel, daarvoor wethouder was in Waalre. En Marina Starmans, die in 2006 wethouder was in Son en Breugel, werd daarna wethouder in Dongen, om uiteindelijk in 2014 wethouder te worden in Waalre voor een periode van een jaar, en in 2015 werd ze burgemeester van Dongen.

Daar voegt Vortman nu nog een feit aan toe dat niet iedereen kent: “Steven Grevink, nu wethouder in Son en Breugel, en ik zaten samen op de basisschool in De Gentiaan.”