The Landrats
The Landrats Foto: Ingezonden
Regio

Celtic Night Nuenen leeft!

Regio

Son en Breugel/Nuenen - De vierde editie van Celtic Night Nuenen op 13 april staat voor de deur! Het jonge, talentvolle Odevare gaat voor een mooie start van de avond zorgen. Na de pauze brengen de ervaren muzikanten van The Landrats een energiek, gevarieerd optreden met folk- en shantymuziek. Aan de kaartverkoop merken we dat Keltische muziek leeft. Ook zien we een toenemende belangstelling voor onze jongerenkaartjes (25 jaar of jonger halve prijs).

The Landrats is een vrolijke folkband bestaande uit vier ervaren muzikanten. Op het podium zullen zij een mix van folk- en maritieme muziek, verhalen met een kwinkslag, en jigs, reels en mogelijk een Ierse klassieker of twee ten gehore brengen. The Landrats bouwen in rap tempo een reputatie op in het neerzetten van leuke optredens op internationale podia. We hebben ze op tijd geboekt, zodat ze zeker konden op onze Celtic Night. Sommige muzikanten zul je herkennen van optredens met Pyrates en Tobermore. 


The Landrats - Ingezonden

Odevare is een gloednieuwe Nederlandse folkband, bestaande uit drie jonge, enthousiaste multi-instrumentalisten. Met invloeden uit de Schotse en Ierse traditie en een gezonde dosis nieuwsgierigheid naar oude muziek van eigen bodem trekken zij Nederlandse folk een nieuw jasje aan. We zagen ze al op het Talent Podium van het Iers Sessie Festival 2023 en zijn erg gecharmeerd van de combinatie van lieflijkheid, én het rauwe en moderne randje aan hun optreden. 

Na afloop van de optredens kun je blijven hangen voor een drankje en een praatje. Er wordt dan Ierse sessie aan de stamtafel gespeeld. Ben je sessiemuzikant, breng dan vooral je instrument mee en schuif aan! 

Kaartjes zijn in de voorverkoop €20,- per stuk. Vanaf 8 april wordt dat €22,50. Jongeren onder de 25 betalen €10,00. Kijk voor informatie en kaartjes op www.ierssessiefestivalnuenen.nl.

De Celtic Night Nuenen begint om 20.00 uur en vindt plaats in cultureel centrum Het Klooster, Park 1, Nuenen. Iers Sessie Festival Nuenen organiseert muzikale activiteiten op het vlak van Ierse en folkmuziek, waaronder de Celtic Night. Naast samen genieten van de muziek is contact en gezelligheid ook belangrijk. 


Programma:
20.00 uur: optreden Odevare
20.45 uur: pauze
21.15 uur: optreden The Landrats
22.15 uur: nazit met Ierse sessie

Graag tot ziens op zaterdagavond 13 april in Het Klooster in Nuenen.