Afbeelding
Foto: MooiSonenBreugel

Uitbreiding Sonsport na wens sporters

Sport

Son en Breugel - Ondanks de zware lock-downperiode de afgelopen twee jaar, maakt deze sportschool in de Gentiaan een groei door van haar aanbod door simpelweg goed de signalen op te pikken in hun ‘active centre’.

Redacteur: Ivo van Hoek

Sinds de oprichting in 2001 timmert eigenaar Arjen Brand samen met zijn vrouw Danny aan de weg om de sportschool telkens actueel en relevant te houden. Met meer dan 70 lessen slagen ze in die missie en met hulp van een enorm aanbod groepslessen blijft deze veelzijdige sportschool aantrekkelijk voor jong en oud.

Arjen: “Door tegen de trend in juist te investeren tijdens de lock-downs hebben we bijvoorbeeld een geweldige, nieuwe fitness circle kunnen toevoegen, genaamd ‘E-Gym’. Inmiddels is dit nieuwe onderdeel vooral onder 40-plussers een enorm populaire trainingsvorm geworden. Door kort en krachtig de verschillende fitnessapparaten te gebruiken in een soort estafettevorm, trainen onze sporters in no time alle spiergroepen. De kracht schuilt voornamelijk in de techniek achter deze trainingsvorm, waarbij een computer op de achtergrond feilloos bijhoudt waar de groei en zwakke plekken van de sporter zich bevinden. Op basis van die slimme informatie passen de trainingsapparaten zich feilloos aan de individuele sporter aan door het automatisch doseren van de weerstand en gewichten.”

Doordat sporters mondiger worden en duidelijk aangeven waar ze behoefte aan hebben, heeft Arjen recentelijk weer een flinke stap kunnen zetten in de verrijking van die klantbeleving. Ditmaal gaven een aantal sporters aan dat ze graag wilden sporten op momenten dat de meeste mensen op één oor liggen of (in pyjama) op de bank hangen. Als gevolg is Sonsport sinds kort iedere dag geopend van 6.00 uur in de ochtend tot 23.00 uur in de avond, zeven dagen per week.

“Hoewel de vraag naar een verruimde openstelling niet vreemd is in onze 24-uurs economie, bleek de realisatie ervan nog behoorlijk wat voeten in aarde te hebben. Gelukkig is er anno 2022 op technisch vlak best veel mogelijk, maar ondanks dat hebben we toch ruim vier maanden nodig gehad om het daadwerkelijk veilig in te richten. Zonder concessies te doen aan de veiligheid van onze sporters en die van het gebouw, zijn we, met hulp van een viertal technische partners, erin geslaagd ons aanbod op te rekken”, aldus Arjen.

Met hulp van domotica-camerasystemen, magneetsloten en een alarmservice op afstand biedt Sonsport nu de mogelijkheid voor iedere individuele sporter om voor dag en dauw of tot in de late uurtjes veilig te trainen. Behalve slim nadenken over de risico’s die kunnen ontstaan als er sporters in het gebouw aanwezig zijn na de reguliere sluitingstijd, bleek het vooral een kwestie van communicatie.

“Het betekent heel veel afstemming tussen al die technische systemen die in een modern gebouw allemaal moeten samenwerken om sporters veilig toegang te verschaffen, en vervolgens is het onze taak om de sporters helder te informeren over die nieuwe mogelijkheden en de grenzen van het veilig sporten tijdens daluren”, besluit de eigenaar. 

Nieuwsgierig hoe u zelf actief kunt werken aan een gezonde leefstijl? Surf dan naar www.sonsport.nl.

!
Afbeelding
Algemeen 21 uur geleden Gemeenteberichten woensdag 7 december
Afbeelding
Algemeen 22 uur geleden Eerste editie Sinterklaas voorspeel- en leesmiddagen groot succes
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 16:30 Scouting Dutmella bedankt alle enthousiaste vrijwilligers
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 15:58 Energietoeslag voor grotere groep inwoners
Afbeelding
Ingezonden 8 dec, 11:20 Pleeggezinnen gezocht in regio Eindhoven
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 11:11 Met het Sons Kamerkoor ‘Op weg naar Kerst