De start in het centrum van Son en Breugel in 2022
De start in het centrum van Son en Breugel in 2022 Foto: Giti Entezami

ELE Rally opnieuw een tweedaags evenement in Son en Breugel

Sport sport

Son en Breugel - De kogel is door de kerk: de ELE Rally zal in 2023 opnieuw een tweedaags evenement worden! De 58e editie van deze klassieker in en rondom onze gemeente zal plaatsvinden op 2 en 3 juni 2023. Vanaf het gezellige terras van café De Zwaan en het Dommelhuis hebt u perfect zicht op zowel de start als de finish.

Hiervoor wordt net als voorgaande jaren een podium gebouwd van waaruit de coureurs vervolgens uitwaaieren richting de diverse klassementsproeven in de directe omgeving. Aldaar rijden de deelnemers op snelheid om te strijden om het Nederlands rallykampioenschap. Het is nu weer een meer dan volwaardige wedstrijd op maar liefst twee wedstrijddagen, nadat er de laatste jaren, als gevolg van de coronapandemie, slechts enkele eendaagse evenementen georganiseerd werden.

ELE Rally neemt prominente plek in op kalender
Uiteraard telt de ELE Rally dit jaar weer mee voor de verschillende KNAF-rallykampioenschappen. Als eerste in de rij van vele rally’s, zoals bijvoorbeeld de Hellendoorn Rally, zal er dit voorjaar worden gestreden in alle klassen. Daarmee zullen de kaarten zeker nog niet geschud zijn in de ‘eredivisie’ van de Nederlandse rallysport. Het Open Nederlands Rally Kampioenschap zorgt ervoor dat alle topequipes naar deze Brabantse klassieker komen om hun imposante bolides te tonen en voor spektakel te zorgen. Daarbij zijn nog verschillende (merken)Cups gevoegd, waardoor er automatisch een rijkgevuld deelnemersveld aan de start verschijnt op industrieterrein Ekkersrijt en in het buitengebied richting St.-Oedenrode.

Ruim 900 vrijwilligers staan paraat
Voorzitter van het organisatiecomité Radboud van Hoek is verheugd: “Bij deze editie komt weer het échte rally-DNA bovendrijven met rallysport op het hoogste niveau met prachtige klassementsproeven overdag en in het donker, zowel op verharde als onverharde wegen. De diversiteit aan bolides is ongekend, met behalve de bloedsnelle R5/Rally2 -auto’s, de GR Yaris Challenge, Renault Clio’s (zowel Rally3, 4 en 5), de Peugeot 206 Rally Cup en historische rallyauto’s van weleer. Op dit moment werken we al met vele vrijwilligers om in de lente weer een fantastisch rallysportweekend van de grond te tillen in onze regio. Met het naderen van de maand juni schalen we langzaam op met enthousiaste officials uit het hele land, die zich geheel belangeloos inzetten, zodat we een veilig en gezellig evenement kunnen neerzetten. In de praktijk betekent het dat we met grofweg 900 vrijwilligers ongeveer 100 rallyequipes kunnen laten rijden. Ook logistiek gezien blijft dat een lastige maar mooie puzzel om te leggen.”

Meer informatie over de ELE Rally of over de nu gereden wordende Dakar Rally kunt u komende periode uitgebreid lezen in DeMooiSonenBreugelKrant.

Start van de ELE Rally in het centrum van Son en Breugel