Afbeelding

RABOBANK trakteert: Rabo Kids on Ice!

Verenigingen

Rabobank Het Groene Woud Zuid heeft op Oudejaarsdag de kinderen van Son en Breugel getrakteerd op een dag gratis schaatsen op de IJsbaan. Een bijzonder gebaar dat door kinderen en hun ouders zeer gewaardeerd werd.

Door: Henriette van Berkel

Op zaterdag 31 december om 10.00 uur meldden zich de eerste enthousiaste schaatsliefhebbers op de IJsbaan op het Kerkplein. Groot was voor velen de verrassing toen bleek dat Rabobank Het Groene Woud Zuid deze dag aanbood aan de kinderen van Son en Breugel. Medewerkers van de Rabobank waren aanwezig om deze actie te ondersteunen en de kinderen een presentje aan te bieden.
Om 14.30 uur werd de ijsvloer vrij gemaakt voor Directievoorzitter Mevrouw Lilian Damen-Evers. Zij sprak de bewondering uit voor de vele vrijwilligers die samen met ondernemers dit IJsfeest mogelijk maken. En met trots stelde zij de 16 jarige Lisa Weijers voor: een bijzondere talentvolle jonge kunstschaatsster uit ons eigen dorp. Lisa vertelde over haar training en haar ambitie om een podiumplaats te bereiken. Minimaal 5x per week trainen, daarnaast ballet, kracht en flexibiliteitstraining. En dat allemaal naast de lessen op school. Een knappe prestatie.
Inmiddels was de ijsvloer schoon gemaakt voor de demonstratie die Lisa ging geven. Met volle overgave gaf ze een prachtige onewomanshow weg, die door het publiek dan ook met bewondering werd gevolgd. De oh's en ah's waren niet van de lucht. Een welverdiend applaus nam Lisa met een grote lach in ontvangst.
Vervolgens kregen kinderen de kans om een mini cursus kunstschaatsen van Lisa te krijgen en deze kans lieten velen niet schieten. Een heel voorzichtig pirouetje was voor een enkele al een knappe prestatie. Lisa genoot er zelf zichtbaar van.
De rest van de middag kregen de kinderen weer de kans om nog meer te oefenen, om misschien ooit net zo te kunnen schaatsen als Lisa Weijer.
De eerste Rabo Kids on Ice was een groot succes dus wie weet komt er een vervolg?,

Afbeelding