Afbeelding

Vuurdoop voor de eerste drie Maestro's!

Verenigingen

Son en Breugel - In de aanloop naar het Maestro concert op 10 juni was het tijd voor een eerste repetitie samen met het orkest. Een spannend moment voor de eerste 3 maestro's.

Door: Henriette van Berkel

Wat nerveus en een beetje lacherig meldden de 3 Maestro's zich bij het Vestzaktheater voor de eerste repetitie met die grote harmonie Pro Honore et Virtute. Rob Verschuren, Kristel Pols en Tom van den Nieuwenhuizen mochten op deze avond samen met de harmonie laten zien waar hun inspanningen toe hadden geleid. Ze oefenen thuis voor de spiegel, worden gecoacht door hun buddy en liggen er misschien wel wakker van. Maar dankzij de enthousiaste en positieve houding van dirigent Johan Smeulders zakte de spanning al snel een beetje weg. 

Ook de overige 4 Maestro's waren aanwezig om alvast een idee te krijgen wat hen de volgende repetitie te wachten staat, en misschien wel om de kunst af te kijken. Ook de 2 presentatoren van de avond Raymond Bonnier en Nancy van Heeswijk kwamen wat sfeer proeven.
De harmonie speelde zelf eerst 2 stukken om de deelnemers wat op hun gemak te stellen. Maar toen moest het er toch echt van komen: Tom beet het spits af met het eerste nummer España Coni.Door de geruststellende positieve woorden van Johan groeide hij in zijn rol. Eerst wat onwennig, maar steeds resoluter bracht hij ook het nummer Copacabana tot een goed einde. De aanwijzingen die Johan gaf werden uitstekend door hem opgevolgd. Na afloop gaf Tom aan dat hij het wel vreselijk spannend had gevonden.
De beurt was toen aan Rob Verschuren. En eenieder die Rob een beetje kent, weet dat hier altijd wel een grap bij hoort. Ook nu, want zo zei Rob:' Er zit een oud-leerling van me bij de harmonie en die zal wel wraak willen nemen omdat ik hem vroeger vaak straf heb gegeven, dus die zal het me wel lastig maken." 
Hij dirigeerde de Bolero met veel schwung en vol overgave en had de harmonie bijna volledig onder controle. Zoals hij later zei: "ik kan wel wat grappen maken, maar dat doe ik pas als ik alles ken."

Als laatste op deze avond was "de bok" voor Kristel Engel. Ook zij is, net als de andere 2 Maestro's wel gewend om voor een groter publiek op te treden. Maar dit voelde voor haar toch ook even onwennig. Gelukkig waren daar weer de positieve en nuttige tips van Johan om haar op weg te helpen. Zoals deze: Het orkest is net een hond, als hij merkt dat je onzeker bent, gaat hij zijn eigen ding doen. Dus zorg dat je zeker overkomt.
Ze bracht, samen met het orkest en met veel gevoel en enthousiasme de Second Walz en Hey Jude ten gehore. 
Niet alleen de Maestro's genoten, ook voor de muzikanten van de harmonie is een bijzondere en nieuwe ervaring. Ze hebben er allemaal ontzettende veel zin in. Voor de jury zal het een lastige dobber zijn op 10 juni, want de kandidaten zijn super fanatiek. Dus wilt u dit zelf beleven: er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor dit unieke evenement op 10 juni aanstaande.