Een aantal deelnemers aan de jeugdkampioenschappen tennis
Een aantal deelnemers aan de jeugdkampioenschappen tennis Foto: Wil Feijen

Jeugdkampioenschappen een prachtig tennisevenement voor de jeugd

Verenigingen

Son en Breugel - De Son en Breugelse jeugdkampioenschappen waren dinsdag 16 en woensdag 17 oktober een prachtig tennisevenement voor de jeugd tot achttien jaar. De kinderen hadden allemaal herfstvakantie en iedereen had er zin in. Het warme weer droeg uiteraard bij aan een zeer relaxte sfeer.

Het toernooi bracht meer dan honderd kinderen bij elkaar van de drie tennisverenigingen die we rijk zijn in Son en Breugel. Het toernooi werd gehouden op het tennispark van TV Son en Breugel aan de Europalaan. 
Een groot toernooi is mede afhankelijk van sponsoren. Onze dank gaat uit naar Rendac en tennisschool Mike Martin voor hun bijdragen. Zij geven hiermee blijk van hun sociale betrokkenheid met het dorp en de jeugd. 

De organisatie had de nobele taak een onverslaanbaar gezellig jeugdtoernooi neer te zetten. Daarin zijn ze met vlag en wimpel geslaagd. Complimenten aan de hele jeugdcommissie! Het bijzondere hieraan is dat veel jeugdleden in de commissie zitten en een nauwe band hebben met de deelnemers. Ze kennen elkaar vaak van school of sportclub. Zo werd het een toernooi 'van de jeugd voor de jeugd'. Het plannen van de wedstrijden was vooraf een hele kluif, maar het puzzelwerk klopte precies en alle wedstrijden konden op tijd worden gespeeld. Gedurende deze twee dagen werden alle kinderen voorzien van een uitgebreide lunch, hapjes en prijzen. Veel tevreden gezichtjes liepen over het park.

Gezellige sfeer
Als de kinderen even geen wedstrijd hadden, konden ze zich vermaken met allerlei andere spellen en activiteiten. Zo stonden er pingpongtafels en een voetbaltafel. Op baan 7 stond een servicemeter opgesteld; deze meet hoe hard iemand serveert. Verbazend om te zien hoe hard sommigen al een bal over het net kunnen meppen.  
Uiteindelijk moesten woensdagmiddag de finales gespeeld worden om te zien wie de winnaar zou worden in de diverse categorieën. Alle toeschouwers konden genieten van heerlijke tenniswedstrijden. Opa's en oma's , vaders en moeders, broertjes, zusjes en vriendjes verzamelden zich. Het was een gezellige sfeer. Frietjes en een frikandelletje erbij. Afsluitend was de prijsuitreiking en een loterij.

Van harte welkom
We feliciteren alle kampioenen en zijn trots op alle deelnemers. Opmerkelijk is dat 15 van de 17 winnaars lid zijn van TV Son en Breugel. Zo zie je maar dat gezelligheid en prestaties goed samen gaan. Ben jij ook geïnteresseerd om een keer te komen tennissen? Door het jaar heen worden er diverse clinics en activiteiten georganiseerd waarbij je van harte welkom bent. Stuur dan even een mailtje naar secretariaat@tvsonenbreugel.nl en meld daarin jouw naam en contactgegevens of bezoek de website www.tvsonenbreugel.nl . Dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn. Lid worden kan natuurlijk ook. Dan mag je meteen overal bij zijn!
 

Een aantal deelnemers aan de jeugdkampioenschappen tennis