Logo mooisonenbreugel.nl
Peter Jacob (links) en Martijn Seerden van Jase Packaging   | Fotonummer: 0b08cc
Peter Jacob (links) en Martijn Seerden van Jase Packaging (Foto: Wil Feijen)

Genomineerd voor ondernemer van het jaar 2018

  Zakelijk

Son en Breugel - De Ondernemer van het Jaar verkiezing is weer in volle gang. Voor de 15e keer organiseert LionsClub Son en Breugel de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar. Er is een prijs voor de beste Ondernemer van Ekkersrijt, er is een prijs voor de Ondernemer van Son en Breugel en er is een aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende starter.

Het Thema voor 2018 is: " Veerkracht tonen". Ondernemers kunnen op vele manieren met het thema bezig zijn, een lokale ondernemer kan bijvoorbeeld veerkracht tonen door succesvol in te spelen op trends, door tegenslagen om te zetten in daadkracht, door slagvaardig vernieuwing in te zetten of door slimme partnerships aan te gaan. Veerkracht tonen moet van toepassing zijn op de ondernemers.

Op zaterdag 9 februari 2019 worden de winnaars van de verkiezing van de Ondernemers van het Jaar 2018 in Son en Breugel bekendgemaakt. Traditiegetrouw gebeurt dit tijdens een groot feest in de feesttent op het Kerkplein in Son en u kunt daarbij zijn! Kom ook genieten van een aantrekkelijk, feestelijk programma met kansrijke mogelijkheden om op vernieuwende wijze de verbinding aan te gaan met andere ondernemers. De gehele opbrengst van deze avond gaat naar lokale goede doelen. Bestel uw kaarten via www.ondernemervhjaar.nl, stuur een e-mail naar info@ondernemervhjaar.nl of bel: 06 - 49 39 11 14".

Een genomineerde stelt zich graag aan u voor.

'Kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit staan hoog in het vaandel'

"En dan huur je een grote hal op Ekkersrijt, want wie weet komt er snel een klus en moet je productie kunnen draaien. Het was een gok, maar het heeft goed uitgepakt", zo vertellen de twee eigenaren van Jase Packaging B.V. Martijn Seerden en Peter Jacobs. Zestien jaar geleden sloegen Martijn en Peter de handen ineen, bundelden hun krachten en begonnen Jase Packaging. Een bedrijf wat oplossingen bedenkt en maakt voor vervoer en opslag van kwetsbare producten. En die ene grote hal zijn er inmiddels al meer geworden. Jase Packaging B.V. is in al die jaren enorm gegroeid.

Door: Ineke van Uden (GazetMedia)
Foto: Wil Feijen.

De eerste klus was direct een megaklus. Een bedrijf wat de verlichting voor Shell-stations maakte, die naar alle tankstations in West Europa vervoerd moest worden. Jase Packaging moest kisten maken zodat de lampen heelhuids aankwamen op de plaats van bestemming. Martijn en Peter waren in het begin met hun tweeën: "En dat betekende dat we doorwerkten tot midden in de nacht. We hadden de klus aangenomen en beloofd is beloofd. Dat is nog steeds ons motto. We doen wat we zeggen en leveren op tijd. Kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel." En dat de heren directeuren niet vies zijn om ook gewoon op de werkvloer mee te werken is iets wat na 16 jaar nog steeds geregeld gebeurt. Ze springen bij waar nodig. Om de medewerkers te helpen, maar ook om feeling met de werkvloer te houden.

Vaste klantenkring
Jase Packaging B.V. levert maatwerk. Soms maken ze één verpakking voor een apparaat wat naar de andere kant van de wereld vervoerd moet worden, soms maken ze een grote serie bouwpakketjes wat een bedrijf gebruikt als bescherming voor hun producten en soms maken ze grote kisten waar de opslag van dure materialen voor een jaar in opgeslagen moeten worden. Geen vraag is te gek. In al die jaren hebben Martijn en Peter een vaste klantenkring opgebouwd. Klanten die zelf mooie producten maken en waarvan Jase Packaging de verpakking voor het transport of opslag mag maken. En dat alles van hout en karton.
Martijn Seerden en Peter Jacobs vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Daaronder valt dat je duurzaam geproduceerd hout gebruikt waar het PEFC keurmerk opzit. Maar ook in hun bedrijf op Ekkersrijt 7410/7412 zijn ze bezig met een transitie naar LED-verlichting, gaan ze over op elektrische heftrucks en nemen ze maatregelen om hun machines zo energiezuinig te laten draaien. Martijn Seerden: "En we zijn sponsor van 'Playing for Succes'. Dat is een stichting die kinderen met een leerachterstand begeleiden. Niet saai in een schoollokaal, maar in het PSV-stadion. Op een ludieke manier leren door b.v. uit te rekenen hoeveel stoelen er in het stadion staan. Tien keer leuker dan op papier een rekensom maken. Dat je als bedrijf een beetje aan de ontwikkelkansen van kinderen kunt bijdragen is voor ons ook belangrijk."

Veerkracht getoond
Jase Packaging is dus qua oppervlak enorm gegroeid, maar ook qua hoeveelheid klanten en opdrachten. Inmiddels heeft het bedrijf 36 medewerkers waarvan 22 in vast dienstverband.
Het thema 'Veerkracht tonen' waar de bedrijven op beoordeeld worden door de jury is wat Martijn en Peter betreft bij hen vooral een luxe uitdaging geweest: "Zoveel opdrachten binnenkrijgen dat je iedere keer dacht 'hoe krijgen we het allemaal voor elkaar', maar toch hebben we iedere keer de klus kunnen klaren. We hebben in die zin steeds tijdig de behoefte gesignaleerd. En we hebben het geluk gehad dat er ook steeds een pand in deze straat vrijkwam. Daardoor konden we groeien en kunnen we de vraag van alle klanten aan."

Voor meer informatie over dit bedrijf, kijk ook eens op www.jase.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>