Logo mooisonenbreugel.nl
Artist Impression van het idee van Bert-Jan en Werner Leermakers   | Fotonummer: 83b57a
Artist Impression van het idee van Bert-Jan en Werner Leermakers (Artist Impression: Werner Leermakers Architectuur)

Nog meer onderzoek naar wat mogelijk is binnen kerkgebouw

  Politiek

Son en Breugel - De eerste analyse van de technische staat van de Sint Petrus BandenKerk is afgerond. En uit dat onderzoek komt naar voren dat het noodzakelijk is om nog meer zaken nader te onderzoeken. De gemeenteraad stemde in met deze 'nadere onderzoeken' zodat langzaamaan duidelijk kan worden wat de mogelijkheden zijn van een dorpshuis in het voormalige kerkgebouw.

Door: Ineke van Uden (GazetMedia)

Veel is nog onduidelijk, maar wat wel duidelijk is; er schort nogal wat aan de technische staat van het voormalige kerkgebouw. En wat iedere leek zelf wel kan bedenken; dit gebouw klimaatneutraal krijgen zal een hele kluif worden. Wat is er nodig om een dorpshuis in dit gebouw te kunnen realiseren? De komende tijd zal door naderende onderzoeken meer duidelijkheid op tafel moeten komen.

De standpunten van de politieke partijen zijn zo langzamerhand wel duidelijk. Dorpsbelang: "Eerst een kerkgebouw kopen en dan kijken of je er iets mee kunt is een duidelijke vorm van onverantwoord bestuur." De VVD wil verdere onderzoeken opschorten en de plannen van Leermakers (particulier voorstel van Leermakers om het kerkgebouw te kopen) door Leermakers laten onderbouwen en over te gaan tot of verkoop of sloop van het kerkgebouw.

Oppositiepartij D66 is niet voor sloop van het kerkgebouw, in tegenstelling tot de andere twee oppositiepartijen VVD en Dorpsbelang. Wel ziet D66 graag dat de plannen van Leermakers meer uitgewerkt worden. Wat betreft de coalitiepartijen is duidelijk dat DorpsVisie en CDA een dorpshuis willen in het voormalig kerkgebouw. Coalitiepartij Pvda/GL worstelt. Als het gebouw niet klimaatneutraal te krijgen is willen ze ten alle tijde op de rem kunnen trappen: "We willen niet meer geld uitgeven dan noodzakelijk. Kunnen we stap voor stap steeds kijken waar we staan en zo nodig op de rem trappen?"

Wethouder Boersma beaamde dat alles stap voor stap gaat en de raad constant aan zet is.
Met een meerderheid van stemmen werd in de raadsvergadering besloten dat 'nadere onderzoeken' verricht gaan worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>