Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Genomineerd voor ondernemer van het jaar 2018

Zakelijk

Son en Breugel - De Ondernemer van het Jaar verkiezing zijn weer in volle gang. Voor de 15e keer organiseert LionsClub Son en Breugel de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar. Er is een prijs voor de beste Ondernemer van Ekkersrijt, er is een prijs voor de Ondernemer van Son en Breugel en er is een aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende starter.
Het Thema voor 2018 is: " Veerkracht tonen". Ondernemers kunnen op vele manieren met het thema bezig zijn, een lokale ondernemer kan bijvoorbeeld veerkracht tonen door succesvol in te spelen op trends, door tegenslagen om te zetten in daadkracht, door slagvaardig vernieuwing in te zetten of door slimme partnerships aan te gaan. Veerkracht tonen moet van toepassing zijn op de ondernemers.

Op zaterdag 9 februari 2019 worden de winnaars van de verkiezing van de Ondernemers van het Jaar 2018 in Son en Breugel bekendgemaakt. Traditiegetrouw gebeurt dit tijdens een groot feest in de feesttent op het Kerkplein in Son en u kunt daarbij zijn! Kom ook genieten van een aantrekkelijk, feestelijk programma met kansrijke mogelijkheden om op vernieuwende wijze de verbinding aan te gaan met andere ondernemers. De gehele opbrengst van deze avond gaat naar lokale goede doelen. Bestel uw kaarten via www.ondernemervhjaar.nl, stuur een e-mail naar info@ondernemervhjaar.nl of bel: 06 - 49 39 11 14".

Eén genomineerde stelt zich graag aan u voor.

'Je mag hier alles aanraken, behalve het personeel'

Op Ekkersrijt staat Europa's grootste interactieve experience center. Bezoekers en klanten kijken hun ogen uit bij de vele mogelijkheden van touchtechnologie. Prestop ontwikkelt de hardware en de software voor al deze technologieën. Iedereen heeft al wel eens een digitale informatiezuil gezien, maar bij Prestop luisteren ze naar de wens van de klant. En als de klant liever een antieke tafel heeft met een digitaal scherm er ingebouwd dan is dat ook mogelijk.

Door: Ineke van Uden (GazetMedia)
Foto: Wil Feijen

In 1993 begon het bij Alexander Aelberts te kriebelen. Hij werkte bij een bedrijf wat toen al bezig was met touchscreen. Dat werd in die tijd ingezet bij bedrijven waar je door middel van touchscreen een machine kon bedienen: "Ik wilde graag voor mezelf beginnen, want als je dat op die leeftijd niet doet, dan doe je het misschien nooit meer." Alexander ging met een aantal LCD projectoren de boer op, belde stad en land af en toerde door heel Nederland: "En dan haal je je eerste klus binnen. Een order van honderdduizend (toen nog) guldens. En vanaf die tijd is mijn bedrijf alleen maar gaan groeien. Elke cent die ik verdiende, investeerde ik in mijn bedrijf, wat heeft geleid tot een gezonde onderneming."
Alexander Aelberts stootte op een gegeven moment de LCD projectoren af en specialiseerde zich in interactieve oplossingen waarbij Prestop zelf de hardware en software produceert of lokaal laat produceren. Twee leveranciers zitten dichtbij, ook op Ekkersrijt. De keuzes die Prestop heeft gemaakt, heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Prestop is inmiddels een bedrijf met 26 medewerkers in dienst. Door de groei zijn er constant vacatures. Voor de geintereseerden, kijk maar eens op www.prestop.nl onder het kopje 'Over Prestop'.

Hoogtepunten en dieptepunten
Een dieptepunt is geweest dat Alexander een medewerkster in dienst had die voor twee ton fraude heeft gepleegd. Alexander: "De buitenwereld heeft daar al gauw een oordeel over dat je dat als eigenaar toch gemerkt zou moeten hebben? Zelfs de fraude-recherche had moeite om haar omvangrijke fraude te ontrafelen." Maar gelukkig staan naast dieptepunten ook hoogtepunten. In 2016 trok Prestop in het nieuwe pand op Ekkersrijt 4611. Een toplocatie, wat het mogelijk maakte om Europa's grootste experience center te ontwikkelen. Klanten van dichtbij en ver weg komen langs. Grote namen als Tommy Hilfiger en Schiphol zijn klanten, maar ook kleine musea die het moeten hebben van vrijwilligers met weinig budget kunnen terecht bij Prestop.

Toekomst
Inmiddels vindt iedereen alle interactieve oplossingen heel normaal. In veel verschillende branches zie je het terugkomen. Bij de receptie van een gemeentehuis vind je een touchscreen om je aan te melden tot de bestelzuil bij restaurants om te kijken welke productkeuze je hebt tot en met het betalen toe. Of bedrijven die gebruik maken van bijvoorbeeld een beeldtafel waar je met meerdere personen de discussie kunt voeren met alle informatie op het scherm voorhanden. Deze interactie is erg productief.
Alexander Aelberts: "De interactieve wereld is een 'blijvertje'. Veel winkels hebben het moeilijk. Het winkelbeeld zal ook gaan veranderen. Minder producten in voorraad en meer aanbod via digitale schermen. De winkel aanpassen zodat ze meer traffic krijgen. Daar kan Prestop in adviseren en op maat leveren.

Alexander Aelberts heeft het ondernemen in zijn bloed zitten. Je voelt de passie waarmee hij over Prestop praat. Hij is trots. Trots op zijn bedrijf en trots op zijn medewerkers die niet stilstaan, maar constant bezig zijn met vernieuwingen. Al zijn tijd stopt hij naast zijn gezin in zijn bedrijf: "In die zin hou je weinig vrije tijd over voor je sociale netwerk of hobby's. Mijn werk is nu mijn hobby en ik hoop dat er ook een tijd komt dat ik het wat rustiger aan kan doen." Alexander realiseert zich maar al te goed dat je moet genieten in het leven. Niet later, maar nu. Twee van zijn medewerkers kampen met ernstige gezondheidsproblemen. Alexander is nu al bezig om te kijken hoe hij de werkplek van zijn medewerkster rolstoelvriendelijk kan maken, zodat zijn medewerkster straks terug kan komen op haar werkplek. Ook dat zegt iets over 'veerkracht tonen', het thema waar de genomineerde ondernemers op beoordeeld worden.

Voor meer informatie over dit bedrijf kijk op www.prestop.nl