Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260 Foto: Ingezonden

Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs

Algemeen

Son en Breugel - De buurtbus 260 is gewoon openbaar vervoer voor iedereen! Naast lijnbussen met beroepschauffeurs wordt het openbaar vervoer (ov) tussen kleine gemeenten verzorgd met buurtbussen. In onze regio rijdt al meer dan 40 jaar lijn 260, waarbij een uursdienst wordt gereden van het NS-station Best via Son en Breugel en Nuenen tot vlak voor de ingang van het Annaziekenhuis in Geldrop. Bij het ziekenhuis dus geen gezoek naar een parkeerplaats of lange wandeling naar de ingang!

Verschil met de grotere lijnbus is dat de buurtbus alleen rijdt op werkdagen tussen 7.30 en 18.30 uur, de chauffeur een vrijwilliger is, en de buurtbus daar komt waar het rijden met grotere bussen niet rendabel is. Daarom biedt de kleinere buurtbus plaats aan maximaal 8 passagiers, klein of groot. Positief verschil is dat de buurtbus op zijn route ook buiten de haltes stopt op elke andere plaats waar dat veilig kan en de passagiers hun hand opsteken of dat in de bus aan de chauffeur vragen. Je hoeft dus nooit buiten adem de buurtbus te halen! Ook kan de chauffeur zijn passagiers indien nodig helpen bij het in- en uitstappen. 

De route van de buurtbus voert door een prachtig stukje Brabantse natuur en er wordt onder andere gestopt bij het Weverijmuseum in Geldrop, het Annaziekenhuis in Geldrop, het Van Gogh Village Museum in Nuenen, bij Thermae Son en het museum Bevrijdende Vleugels in Best, plaatsen die de moeite van een bezoek zeker waard zijn.

Check gemakkelijk in en uit met je betaalpas of mobiel. Later dit jaar kan dat ook als je met korting of abonnement reist. Momenteel vervoert de buurtbus 260 ruim 1500 mensen per maand en is het bestuur van de buurtbusvereniging 260 op zoek naar vrijwilligers om de buurtbus te besturen tussen 7.30 en 18.30 uur. In deze periode wordt gereden in drie diensten, namelijk van 7.30 tot 12.30 uur, van 12.30 tot 14.30 uur, en de laatste dienst begint om 14.30 uur en eindigt om 18.30 uur.

Om deze dienstregeling in stand te kunnen houden tussen Best, Son en Breugel, Nederwetten, Nuenen en Geldrop zijn wij op zoek naar vrijwilligers uit genoemde plaatsen. Om als vrijwillige chauffeur te starten mag u maximaal 74 jaar zijn en u dient in het bezit te zijn van rijbewijs B. Nadere gegevens kunt u vinden op de website www.buurtbus260.nl en voor een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen via info@buurtbus260.nl.