Mevrouw wordt opgehaald bij verzorgingshuis door chauffeur van ANWB Automaatje
Mevrouw wordt opgehaald bij verzorgingshuis door chauffeur van ANWB Automaatje Foto: Bertel Kolthof

Blijf rijden met AutoMaatje

Algemeen

Son en Breugel - Na een rumoerige start van 2024 rijden we inmiddels weer op volle sterkte. De vrijwilligers van AutoMaatje Son en Breugel zorgen er voor dat minder mobiele buurtgenoten deel blijven uitmaken van de maatschappij.

Maatschappelijk probleem 
In Nederland zijn ruim 1.000.000 mensen geïsoleerd van de buitenwereld. Zelf autorijden zit er soms niet meer in en een beroep doen op de naasten is moeilijk. Ook in Son en Breugel zijn er veel zelfstandig wonende mensen die minder mobiel zijn.

Wij staan klaar om u met onze eigen auto weg te brengen en op te halen, zodat ook u deel kunt blijven uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan een bezoek zijn aan de kapper, huisarts, ziekenhuis, maar ook op de koffie bij een vriend(in).

ANWB AutoMaatje Son en Breugel is een samenwerking tussen Stichting Son en Breugel Verbindt, gemeente Son en Breugel, ANWB, en onze enthousiaste vrijwilligers.

Hoe werkt het? 
Als u zich inschrijft volgt er een intakegesprek. Daarna kan een rit worden aangevraagd. Dat doet u minimaal drie werkdagen voordat de rit moet plaatsvinden. U belt 0499-209609; dit nummer is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur (niet op feestdagen). Uw rit wordt aangeboden aan de chauffeurs. Als een van de vrijwilligers ruimte heeft in zijn/haar agenda wordt deze gekoppeld aan uw rit. U betaalt een kleine onkostenvergoeding op basis van de gereden kilometers; dit gebeurt contant en direct na afloop van de rit. Parkeerkosten en entreekosten komen ook ten laste van de gebruiker.

De vergoeding wordt vastgesteld door de ANWB en is op dit moment € 0,35 per gereden kilometer (berekend vanaf het woonadres van de chauffeur tot hij/zij weer thuis is). We hanteren een minimumbedrag van 3 euro.

Coördinerend team
Op de achtergrond is een coördinerend team bezig alles in goed banen te leiden. U begrijpt dat er wel wat bij komt kijken. Ons team kan op dit moment nog versterking gebruiken. Ben je handig met computers, of houd je juist meer van persoonlijke gesprekken? Ben je een organisatietalent en wil je je best een paar uur per week inzetten als vrijwilliger voor deze doelgroep in Son en Breugel? Neem contact met ons op, dan plannen we een kennismakingsgesprek.

Chauffeur bij AutoMaatje
Bij ANWB AutoMaatje Son en Breugel heb je als vrijwilliger zelf de controle over je agenda. Je krijgt de aangevraagde ritten aangereikt via een website en kiest wat er in je eigen schema past. Sommigen vinden het fijn om hun dag op deze manier geheel te vullen en anderen rijden wat minder regelmatig. Maar het staat buiten kijf dat iedereen bezig is zijn/haar buurtgenoten op weg te helpen, zodat iedereen mee kan blijven doen in onze maatschappij. Elke chauffeur rijdt met zijn/haar eigen auto, heeft een geldig rijbewijs, een WA-verzekering met inzittendenverzekering. En er wordt een VOG aangevraagd.

Vind je het leuk mensen te ontmoeten en ze daarbij ook nog op weg te helpen? Meld je dan aan als vrijwillige chauffeur.

Vrijwilliger of deelnemer worden? 
Neem contact met ons op via 0499-209609, bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur (niet op feestdagen) of mail naar: automaatje@sonenbreugelverbindt.nl..