Samen puzzelen bij Korein
Samen puzzelen bij Korein Foto: Giti Entezami

Senioren voor junioren… junioren voor senioren

Algemeen

Son en Breugel - Nicole van Mullekom, manager bij Korein, wordt er soms echt wanhopig van. Ouders staan in de rij om een plaatsje bij de kinderopvang voor hun kind te krijgen, maar te vaak moet ze ‘helaas, dat gaat niet’ verkopen. Het personeelsgebrek laat ook hier zijn sporen na. Met de reguliere dagopvang lukt het vaak nog wel, maar voor de buitenschoolse opvang zit ze te springen om mensen. Voor de ouders is het vaak razend vervelend, want ze moeten zich in allerlei bochten wringen om hun baan te combineren met de zorg voor hun kleine. Maar ook die ‘kleine’ mist veel: spelen en vriendschap sluiten met leeftijdsgenootjes en vooral ook dingen leren en een beetje zelfstandig(er) worden in een daarvoor uitstekend geschikte omgeving.

Nicole deelde haar zorg met wethouder Jelle de Jong. Hij zei: “Misschien moet je eens met de Seniorenraad van ons dorp gaan praten. Wie weet kunnen zij wel een handje helpen.” Ze brainstormde vervolgens met Ad van Etten, voorzitter van de Seniorenraad Son en Breugel, die het nog niet zo’n slecht idee vond. Want wat is het geval? Son en Breugel vergrijst snel; in no time is 40% 55-plusser. Veel ouderen hebben een schat aan ervaring uit hun arbeidzame leven en de opvoeding van (klein)kinderen, en die ervaring verdampt vaak op de bank, soms zelfs achter de geraniums. Eeuwig zonde! Wat zou het mooi zijn als een aantal van hen eens een handje zouden willen helpen. 

Waar hebben we het dan over? U bent van 14.30 tot 18.30 uur op school en begeleidt een aantal basisschoolleerlingen. U hoeft geen politieagent te spelen. Maar het is wel net zo leuk (voor u en voor hen) als u iets ‘meebrengt’. Een eerste breiles misschien? Voorlezen? Demonstratie fietsbandplakken? (Jeugd)herinneringen ophalen? Een stukje wandelen? U bent er eens even lekker uit, levert een mooie maatschappelijke bijdrage en helpt ouders en kinderen uit ons dorp. 

Nieuwsgierig geworden? Bel dan eens met Nicolle van Mullekom (06-25778265). Dan kunt u om te beginnen eens gaan kijken in een van de 7 scholen in ons dorp waar Korein werkzaam is. Eens een paar middagjes proberen? Alles mag, en als het wederzijds goed bevalt en u besluit te blijven, dan kunt u zelfs een contract krijgen en (bescheiden, maar het gaat niet ten koste van uw eventuele pensioen!) betaald worden. Wat let u… Bel of noteer het in ieder geval bij uw goede voornemens voor het nieuwe jaar. Veel dorpsgenootjes zullen u er dankbaar voor zijn!