Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella Foto: MooiSonenBreugel

Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella

Algemeen

Son en Breugel - De Fietsenmarkt: dé plek om jouw oude fiets te verkopen of juist een nieuwe aan te schaffen. Al meer dan 10 jaar organiseren de Explorers van scouting Dutmella deze Fietsenmarkt. Wat begon als een leuk idee is uitgelopen tot de grootste actie van het jaar voor de groep. 

Het idee is heel simpel: mensen brengen hun oude fiets naar het Kerkplein, spreken met de leden van Dutmella af wat zij voor de fiets willen krijgen, of doneren de fiets. Dutmella zet er een percentage op en gaat zijn best doen om jouw fiets te verkopen. Simpel toch?! 


Fietsenmarkt Scouting Dutmella - Ingezonden

Met het geld wat de leden tijdens deze dag verdienen, gaan zij aan het eind van het seizoen op kamp. Dit jaar gaat dat kamp naar Slovenië. Voor zo’n kamp is veel geld nodig, dus staat ieder van de leden tijdens de Fietsenmarkt op scherp om iedereen in Son en Breugel te voorzien van een nieuwe fiets! 

Leden omschrijven dit als de leukste financiële actie van het jaar: “We doen veel acties gedurende het jaar, veel wegen afzetten zoals bijvoorbeeld bij de jaarmarkt of de intocht van Sinterklaas, maar dit is wel echt de leukste actie die we doen. Ieder heeft tijdens zo’n dag zijn eigen taak: verkopen van fietsen, fietsen innemen, de administratie bijhouden, fietsen poetsen of opknappen. Het is zo veel leuker dan bij een hek zitten en mensen vertellen dat ze er niet door mogen!”

Dus wil jij je fiets graag verkopen of juist een nieuwe kopen? Neem dan op 1 juni een kijkje op het Kerkplein in het centrum!

Archieffoto: Fietsenmarkt Scouting Dutmella