Pim en Marianne van 't Hof-Seijts
Pim en Marianne van 't Hof-Seijts Foto: Wil Feijen

Pim en Marianne van ’t Hof-Seijts op 15 maart 50 jaar getrouwd

Human Interest

Son en Breugel - Pim is 73 jaar geleden geboren in Hoorn en is op een na de jongste uit een gezin van 10 kinderen. Toen hij 7 jaar was is het gezin verhuisd naar Lutjebroek vanwege het werk van zijn vader. Marianne (71 jaar) is geboren in Ursem, onder de rook van Alkmaar, en had één broer.

Redactie: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

“Na de basisschool ben ik naar de technische school voor kledingbedrijven te Amsterdam gegaan”, begint Pim te vertellen. “Na het behalen van mijn diploma ben ik in Alkmaar gaan werken in een bedrijf wat herenkleding op maat maakte, tot ik opgeroepen werd voor militaire dienst. Ik hoorde bij de eerste lichting die met lange haren in dienst mocht, maar je moest dan wel een camouflagenetje op. Daarna heb ik nog in verschillende confectiebedrijven gewerkt, ook in Den Bosch en Eindhoven. Ik was dan ergens in de kost en ging in het weekend naar huis. Maar helaas ging het confectie maken allemaal naar de Oostbloklanden”, blikt Pim terug.

Marianne ging na de basisschool naar de HBS in Alkmaar, 15 km op de fiets: “Mijn vader was bollenkweker en ik zou dat bedrijf graag overnemen, maar niks hoor, dat was veel te zwaar voor me en ik moest maar op kantoor in Alkmaar.” Marianne ging regelmatig dansen met een vriendin in een dancing in Hoorn. “Wij moesten samen heel erg hard lachen om een grap”, vertelt Marianne, “en toen stapte ‘n jongen op ons af en hij vroeg aan mij: ‘Lach je me nu uit?’ ‘Nee’, zei ik, ‘ik lach je toe’. Dat was Pim. Nu meer dan 50 jaar later lachen we hier nog steeds om.” 


Pim en Marianne van ‘t Hof-Seijts - Wil Feijen

Na twee jaar verkering trouwden ze en kregen een appartement in Eindhoven vanwege het werk van Pim, die toen nog werkzaam was in Eindhoven. Marianne ging bij Philips werken op de afdeling Personeelszaken. Pim solliciteerde daarna bij de Nederlandse Spoorwegen en werd aangenomen als machinist. “Ik ben 38 jaar machinist geweest”, vertelt Pim trots, “en nog nooit chagrijnig naar mijn werk gegaan. Natuurlijk gebeurde er wel eens minder leuke dingen, maar de begeleiding bij de Spoorwegen was ontzettend goed.”

Het bruidspaar gaat na drie jaar in Son wonen. Ze kochten een huis in de Peellaan, waar ze 14 jaar woonden, en nu wonen ze sinds 1991 in hun prachtige huis in De Wadden. Pim en Marianne krijgen drie zonen. Vanwege haar zwangerschap moest Marianne stoppen bij Philips, maar toen hun kinderen de middelbareschoolleeftijd bereikt hadden, is ze weer begonnen met werken, eerst weer bij Philips op de afdeling Personeelszaken, daarna bij het Tuchtcollege in Eindhoven. “Maar daarna heb ik mijn leukste baan gehad”, blikt Marianne terug. “Ik ben gaan werken als receptioniste/telefoniste bij Autobedrijf Bongers in Son. Ik werd daar op handen gedragen. Maar het bedrijf werd verkocht en al het personeel werd ontslagen. Ik was er kapot van”, aldus Marianne. Dat het een leuke tijd is geweest blijkt wel, want ze hebben nog altijd contact met Gerard Bongers. Daarna heeft ze nog enkele banen gehad in Son.

Pim en Marianne zijn beiden heel muzikaal. Marianne is al 35 jaar lid van het koor ‘Eén van Zin’. Ze heeft tot de coronatijd klarinet gespeeld bij harmonie Pro Honore et Virtute en dirigeert samen met Pim een koortje op Zonhove. Ze heeft 27 jaar de avondwake in de kerk verzorgd. Ze speelde volley- en korfbal, en fietst en tuiniert graag.

Pim speelde destijds tenorsaxofoon bij ‘De Jantjes’ en bij de harmonie. “Ik had verschillende certificaten gehaald om bij de grote harmonie te komen, maar dat mocht niet vanwege mijn werk, omdat ik dan te vaak van huis was. Dat vond ik toen heel jammer”, vertelt Pim. “Ik heb nog in een blaaskapel gespeeld op Zonhove, maar die werd wegbezuinigd. Daarna heb ik tot de coronatijd bij de Gerwense Dorpsmuzikanten gespeeld. Ik ben daarmee gestopt vanwege gehoorproblemen en dat deed me destijds heel erg pijn. Maar ik ben op aandringen van Marianne ook gaan zingen bij ‘Eén van Zin’ en ik heb een keyboard in mijn atelier staan en daar speel ik regelmatig op. Ook staat er nog steeds een professionele naaimachine in mijn atelier, waarop ik nog maatkleding maak en heel veel carnavalskleding. Vooral de vijf kleinkinderen weten me dan te vinden”, lacht Pim. “Ik ben ook nog 13 jaar coach geweest bij SBC, ben nu lid van het HOI-Huis, en ik fiets en wandel graag. Elke maandag passen we samen op twee van onze kleinkinderen.”

Pim en Marianne hebben samen veel leuke vakanties gehad. Ze hebben verre reizen gemaakt. Ze zijn nu weer aan het plannen voor een vakantie, maar het is elke keer weer een uitdaging, want Pim houdt van de zon en Marianne wil liever richting het noorden.

Om hun gouden huwelijksfeest te vieren geven ze een feestje voor kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden bij De Zwaan. “We kijken terug op een mooi leven, niet altijd zonneschijn, maar dat hoort erbij. We hebben een fijn gezin en zijn blij dat we allebei positief in het leven staan. Hopelijk kunnen we hier nog jaren van genieten”, sluit het bruidspaar af.

Pim en Marianne van 't Hof-Seijts