Logo mooisonenbreugel.nl
Leden van toneelgroep Maan zijn al druk aan het repeteren   | Fotonummer: 0e8984
Leden van toneelgroep Maan zijn al druk aan het repeteren (Foto: Wil Feijen)

Toneelgroep Maan zoekt Reinaert de Vos

Het is feest in het land der dieren. Toneelgroep Maan brengt een ware klassieker op de planken: Reinaert de Vos. Een eeuwenoud epos over goed en kwaad. De repetities zijn in volle gang. De naaimachines zoemen. Mooie kostuums. Het multifunctionele bosdecor is klaar. Fabelachtige karakters zetten de puntjes op de i. De muziek staat in de steigers. Ze hebben een nieuwe regisseur. Loek Beckers vertelt: "Het is een geweldige groep, wat een talent, een juiste mix tussen oud en jong en heerlijk om mee te werken."

Door: Arjen Strik
Foto: Wil Feijen

Het verhaal gaat over Reinaert, een slimme, listige vos, die allerlei streken uithaalt bij de andere bewoners van het dierenrijk. Totdat de dieren er genoeg van hebben. De koning moet echt ingrijpen want niemand voelt zich meer veilig als Reinaert de Vos in de buurt is. Volgens zijn neef Grimbeert heeft hij zijn leven gebeterd en eet Reinaert alleen nog maar vegaburgers en wil hij op pelgrimstocht naar de paus. Iedereen verdient toch een 2e kans?
Maar de klachten houden aan en Koning Nobel besluit dat Reinaert toch voor het gerecht moet verschijnen. Hij stuurt Bruun de Beer erop uit om Reinaert te gaan halen. Maar dan blijkt alles anders te lopen dan iedereen verwacht. Uiteraard bedenkt Reinaert sluwe plannetjes om onder zijn aanhouding uit te komen. Maar een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken….

Toneelgroep Maan heeft deze klassieker met veel plezier in een modern jasje gestoken. Er valt heel wat te lachen om de streken, grappen en grollen van Reinaert, maar spannend wordt het ook. En op wie lijken die dieren toch, uit het land van koning Nobel?

Als je dat wilt weten en de avonturen van Reinaert wilt meebeleven, kom dan naar deze beestachtig leuke voorstelling in het Vestzaktheater.
Dit seizoen speelt Toneelgroep Maan alleen in het Vestzaktheater, dus mis het niet. Op 26 en 27 januari en op 2 (deze zaterdag een middag- en avondvoorstelling!) en 3 februari 2019. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de website van het theater.

Wil je kans maken op een vrijkaartje? Kijk dan op http://www.toneelgroepmaan.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>